De laatste foto van Queen Elizabeth II

Dit bleek de laatste foto van Queen Elizabeth II, gemaakt met al haar achterkleinkinderen én genomen door haar schoondochter prinses Catherine.

Iedere maand tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyletips. Dit keer staat in het teken van komende Koningsdag.

Traditiegetrouw is in april en mei de koninklijke agenda altijd wel goed gevuld, maar koning Willem-Alexander en koningin Máxima lijken dit jaar een extra tandje bij te zetten. Zo veel waren ze te zien. Ook in Groot Brittannië zijn ze vandaag helemaal verrukt door het koningshuis. Door een wel héél speciaal gebaar.

Queen Elizabeth II

Op de dag dat ze 97 zou zijn geworden, deelt prinses Catherine een lieve foto van koningin Elizabeth met haar (achter)kleinkinderen op Balmoral. Een privéfoto, gemaakt door Catherine zelf in de zomer van 2022. Wij kunnen niet stoppen met kijken.   

Koninklijke stropdas met geheime boodschap

In Nederland zijn de Oranjes bezig met een charmeoffensief, als opmaat naar Koningsdag. En dat lukt. Willem-Alexander komt vrolijk, spontaan en geïnteresseerd over. In Deventer opende hij de Koningsspelen 2023. Het was een dolle boel. Kijk ook vooral naar de koninklijke stropdas waar een geheime boodschap in zit.   

Máxima goes Milaan

Het was sowieso genieten deze week met én bij het koningspaar. Koningin Máxima bezocht de Milaan Design Week. Het is geen geheim dat half Huis ten Bosch volhangt met Droog Design meubilair. In Italië pakte Hare Majesteit Máximaal uit met een extreem onpraktische, maar wel hilarische GatenClaes, ditmaal uitgevoerd als trenchcoat. Wat een twitteraar de opmerking ontlokte: wát als de regen net in de gaatjes valt?   

Van Milaan naar…

Vanuit Milaan naar… Sassenheim. Daar is men druk bezig met de opbouw van zestien praalwagens voor het beroemde bloemencorso dat op zaterdag 22 april van Noordwijk naar Haarlem rijdt. De koningin kwam polshoogte nemen en had haar outfit aangepast. Rekening houdend met de aanwezige bonte kleurenpracht, die fraai uitkwam op haar donkere capejas.   

Amalia en Ariane gaan viral

Maar de royal populariteitsprijs deze week gaat naar twee dochters van Wim-Lex en Max. Amalia en Ariane doken onaangekondigd op bij het Koningsdagconcert Rotterdam. Dit verrassingsbezoek ging online door het dak op nouveau.nl. 

Het concert vindt gebruikelijk plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag, en wordt uitgezonden op 27 april. Let ook op de kwasten-dresscode. Laurentien en Máxima hadden het kwastenmemo in ieder geval gekregen.

Foto: Ranald Mackechnie / Courtesy of Buckingham Palace

Dit vind je misschien ook leuk
De eerste kop koffie van de dag van Charlotte Martijn
Lees verder 1

De eerste koffie van de dag van Charlotte Martijn

Charlotte Martijn is oud-hoofdredacteur van Koffietijd en nu een van de oprichters van Zin in Koffie. Wanneer drinkt zij haar eerste koffie van de dag? En wat is het verhaal erachter? Charlotte trapt onze serie ‘Mijn eerste koffie’ af met een sterke kop koffie uit haar cafetière (of doordrukpotje).
Nieuwe vrienden
Lees verder

Nieuwe vrienden maken

Nieuwe vrienden maken in het buitenland is volgens Asjha vergelijkbaar met thuis. Het is zo moeilijk of makkelijk als je het maakt.
Le supermarche
Lees verder

Le supermarché is tres super

Bij le supermarché worden voor Asjha alle dromen werkelijkheid. Van stofzuigers en 100 verschillende soorten chocolade, tot busjes huren. Echt alles hebben ze!