Ga terug
+ servings

Cacio e pepe pasta

Cacio e pepe komt uit Rome en is makkelijk en snel te maken. Met maar drie ingrediënten is dit misschien wel de makkelijkste pasta ooit.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram pecorino romano
  • 2 tl zwarte peperkorrels

Bereiding

  • Vul een pan met water en breng aan de kook voor de spaghetti. Breng het water op smaak met zout zodra het water kookt. Voeg de pasta toe en kook tot deze al dente is. Giet de pan niet af! Het pastawater is nodig om de saus te creëren. De spaghetti mag iets steviger zijn dan normaal. De pasta gaart nog even verder in de pan met saus.
  • Rasp de pecorino romano in een mengkom en stamp de peperkorrels grof in een vijzel. De peper hoeft niet te worden fijngemalen, het mag echt goed grof blijven.
  • Voeg de peper toe aan een grote koekenpan en zet het vuur laag. Rooster de peper gedurende 5 minuten terwijl je deze in beweging houdt. De peper is klaar zodra deze begint te geuren. Blus de peper af met een scheut pastawater.
  • Voeg de al dente spaghetti toe aan de koekenpan met peper. Kook voor 3 minuten tot de pasta zachter wordt, terwijl je scheutjes heet pastawater blijft toevoegen.
  • Voeg een scheutje heet pastawater toe aan de kom met pecorino romano, klop deze goed door met een garde tot een romig mengsel.
  • Haal de pan met spaghetti van het vuur en voeg de pecorinomix toe. Blijf de pasta goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg eventueel nog een scheutje extra pastawater toe of extra pecorino.
  • Serveer de cacio e pepe met extra pecorino en versgemalen peper.