Ga terug
+ servings

Tajine recept met kikkererwten, harissa en koriander

Dit tajine recept is makkelijk, smaakvol én vegetarisch. Als je wil beginnen met het maken van meer tajine recepten, dan is deze bonen tajine een makkelijke start.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 45 minuten
Totaal 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 blik kikkererwten a 400 gram (uitgelekt en gewassen)
  • 2 el ghee of olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 rode chilipepers (fijngehakt)
  • 2 tl suiker
  • 2 tl harissa
  • 2 blikken tomatenblokjes a 400 gram per blik
  • zeezout en versgemalen peper
  • 1 bosje verse munt (fijngehakt)
  • 1 bosje verse koriander (fijngehakt)
  • 1 citroen in partjes (om erbij te serveren)

Bereiding

  • Verhit de ghee of olijfolie in een tajine of pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook, chilipeper en suiker toe en bak het geheel 2 a 3 minuten, tot het begint te verkleuren.
  • Doe de harissa en de kikkererwten erbij en meng het goed. Voeg de tomaten toe en schenk er voldoende water bij tot de bonen onderstaan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Dek de pan af en laat ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen.
  • Na 30 minuten breng je de tajine op smaak met peper en zout. Roer het grootste gedeelte van de munt en koriander erdoor en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken.
  • Serveer met de rest van de kruiden en de partjes citroen. En, het tajine recept is natuurlijk heerlijk met couscous of rijst als je geen couscous hebt.