Caponata Napoletana is een broodsalade met tomaat en mozzarella
Caponata wordt oorspronkelijk gegeten in het zuiden van Italië, waar ze met restjes eten een salade maakten voor bij het hoofdgerecht.
Voorbereiding 0 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Italiaans
- 250 gram oud zuurdesembrood
- 6 stuks romatomaten (pitjes verwijderd en in stukken gesneden)
- 250 gram (buffel)mozzarella (in grove stukken gescheurd)
- 1 tl verse of gedroogde oregano
- ½ citroen (rasp en sap)
- 100 ml extra vierge olijfolie
- verse basilicum (in stukken gescheurd)
- zout en versgemalen zwarte peper
Het lekkerste is dit recept met zuurdesembrood, maar je kunt ook een ander grof brood gebruiken. Geen supermarktbrood wat een week lang goed blijft!
Scheur het brood in grove stukken en doe in een schaal. Voeg daar de tomaten, mozzarella, oregano, citroenschil en -sap bij én breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel met de olijfolie en meng het allemaal goed. Om het af te maken verdeel je de gescheurde basilicumblaadjes over de caponata. Eet smakelijk!