Ga terug
+ servings

Spaanse garnalen met knoflook (gambas al ajillo)

Deze Spaanse garnalen met knoflook zijn ideaal als lekkere borrelhap, of als je een grote mezze plank maakt met allerlei verschillende soorten hapjes.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 10 minuten
Gang Borrelhapje, Snack
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 300 gram verse garnalen
  • 8 tenen knoflook (in dunne plakjes of fijngehakt)
  • 1 snuf chilivlokken
  • 200 ml extra vierge olijfolie
  • ½ bosje peterselie (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • brood naar keuze

Bereiding

  • Snijd de knoflook in dunne plakjes of hak deze grof. Voeg de knoflook toe aan een steelpannetje samen met de olijfolie en chilivlokken. Breng op smaak met een snuf zout.
  • Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en draai lager zodra de knoflook begint te bruisen. Bak de knoflook tot de plakjes licht beginnen te verkleuren.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn, de citroen in parten en het brood in stukken.
  • Draai het vuur uit en voeg de garnalen toe aan de pan. Roer goed door, door de warme olie zullen de garnalen voldoende garen.
  • Schep de garnalen met de olie in schaaltjes en garneer met de peterselie. Serveer de gambas al ajillo met de partjes citroen en een schaal met brood.