Ga terug
+ servings

Paaskoekjes met chocolade paaseitjes

Paaskoekjes maak je natuurlijk met overgebleven paaseitjes. Het is een chocolate chip cookie, maar dan met een paas-twist!
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Afkoelen 10 minuten
Totaal 35 minuten
Gang Bij de koffie
Keuken Nederlands
Porties 1 portie

Ingrediënten
 

  • 175 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille pasta
  • 1 ei
  • 250 gram bloem
  • ½ tl baking soda
  • 250 gram chocolade paaseitjes
  • zoutflakes naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Voeg de zachte boter, suiker en vanille pasta toe aan een mengkom. Klop het mengsel luchtig met een stand- of handmixer. Voeg als laatste het ei toe en klop nog een keer goed door tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg de bloem, baking soda en een goede snuf zout toe. Spatel de droge ingrediënten door het botermengsel tot ze volledig zijn opgenomen en er een dik deeg ontstaat.
  • Hak de chocolade eieren met een scherp mes grof of in grote stukken.
  • Meng de helft van de grof gehakte eieren door het deeg heen.
  • Rol ballen van het deeg die iets groter zijn dan een golfbal (kleiner of groter mag natuurlijk altijd). Druk de deegballen met de bovenkant in de overgebleven Paaseieren, zodat er stukken in het deeg blijven plakken. Hierdoor zien de koeken er extra feestelijk uit.
  • Leg de deegballen per 6 op een bakplaat, met de chocoladekant naar boven. Zet de bakplaat in de oven en bak de koeken in 15 minuten af. Hou je van meer chewy koekjes? Bak de koeken tot de randen goudkleurig zijn, maar de binnenkant nog zacht. Hou je van een meer knapperige structuur? Laat ze dan iets langer bakken tot de binnenkant goudgeel is meegekleurd.
  • Haal de Paaskoeken uit de oven en bestrooi met je favoriete zoutvlokken. Laat de koeken daarna minimaal 10 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat afhaalt, ze zijn nog zacht als de koeken warm zijn.