Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Voeg de zachte boter, suiker en vanille pasta toe aan een mengkom. Klop het mengsel luchtig met een stand- of handmixer. Voeg als laatste het ei toe en klop nog een keer goed door tot deze helemaal is opgenomen.
Voeg de bloem, baking soda en een goede snuf zout toe. Spatel de droge ingrediënten door het botermengsel tot ze volledig zijn opgenomen en er een dik deeg ontstaat.
Hak de chocolade eieren met een scherp mes grof of in grote stukken.
Meng de helft van de grof gehakte eieren door het deeg heen.
Rol ballen van het deeg die iets groter zijn dan een golfbal (kleiner of groter mag natuurlijk altijd). Druk de deegballen met de bovenkant in de overgebleven Paaseieren, zodat er stukken in het deeg blijven plakken. Hierdoor zien de koeken er extra feestelijk uit.
Leg de deegballen per 6 op een bakplaat, met de chocoladekant naar boven. Zet de bakplaat in de oven en bak de koeken in 15 minuten af. Hou je van meer chewy koekjes? Bak de koeken tot de randen goudkleurig zijn, maar de binnenkant nog zacht. Hou je van een meer knapperige structuur? Laat ze dan iets langer bakken tot de binnenkant goudgeel is meegekleurd.
Haal de Paaskoeken uit de oven en bestrooi met je favoriete zoutvlokken. Laat de koeken daarna minimaal 10 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat afhaalt, ze zijn nog zacht als de koeken warm zijn.