Authentieke Griekse tzatziki
Deze Griekse yoghurtdip mag eigenlijk nooit ontbreken in je repertoire. Vooral als je lekker fris en zomers wilt koken.
Voorbereiding 5 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Totaal 10 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Grieks
- 1 komkommer
- 250 gram Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook (uitgeperst)
- 1 el munt (fijngehakt)
- zout en versgemalen zwarte peper
Was de komkommer en schil deze. Snijd doormidden en haal het vruchtvlees met een eetlepel eruit. Deze kern maakt de tzatziki waterig, dus zorg ervoor dat echt al het vruchtvlees verwijderd is. Rasp de komkommer nu met een rasp naar keuze. Wil je de komkommer wat grover of juist fijner? Dat is helemaal aan jou.
Doe de Griekse yoghurt, samen met de geraspte komkommer, in een schone theedoek en druk zoveel mogelijk vocht uit het mengsel. Dit maakt de tzatziki extra romig. Als je zoveel mogelijk vocht eruit hebt gedrukt doe je het mengsel in een kom.
Voeg alle overige ingrediënten toe aan de yoghurt en de komkommer en meng goed door elkaar. Het lekkerste is om de dip een dag in de koelkast op smaak te laten komen, maar je kunt het ook meteen serveren.
Let wel op want hoe langer je de tzatziki bewaard hoe sterker én zuurder de smaak wordt. Dit komt door de Griekse yoghurt. Niet erg natuurlijk als je er van houdt. Maar vind je dat zurige niet zo smakelijk, dan kun je het beter allemaal zo snel mogelijk opeten (wat waarschijnlijk toch wel gebeurt!).