Ga terug
+ servings

Brioche met gerookte zalm en roomkaas

Gerookte zalm en roomkaas zijn een gouden combinatie. Dat dan op brioche brood en je hebt een lunch of brunch die onvergetelijk is.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 10 minuten
Gang Brunch, Lunch
Keuken Frans, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 dikke sneden brioche of kleine brioche bolletjes
  • 8 plakken gerookte zalm
  • 200 gram roomkaas
  • ½ bosje dille
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 citroen
  • 50 gram rucola

Bereiding

  • Grill beide kanten van de sneden brioche in een koekenpan, broodrooster of grillpan op middelhoog vuur tot deze goudbruin is. Let goed op! Door de suiker in de brioche verkleurt hij sneller dan een normale boterham.
  • Bereid ondertussen de rest van de ingrediënten voor. Hak de dille fijn en snijd de lente-ui in ringen.
  • Snijd de sneden brioche aan de bovenkant open, zoals bij een pita. Hierdoor kan de brioche worden gevuld met de vulling.
  • Smeer de binnenkant van de brioche in met roomkaas. Vul de brioche op met zalm, de rucola, dille en de lente-ui. Leg op de bovenkant een laatste stuk zalm met lente-ui en dille als topping. Zo kun je goed zien welke vulling er in de brioche zit.
  • Zet de brioches rechtop met de topping naar boven op een serveerplank. Eet smakelijk!