Ga terug
–+ servings

Chiapudding met frambozen en cacaonibs

Chiapudding maken is echt heel makkelijk, maar vooral ook heel lekker. Met dit makkelijke recept doe je het in een handomdraai zelf.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 10 minuten
Rusttijd 5 uur
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 100 gram chiazaad
  • 700 ml kokosdrink
  • 1 el ahornsiroop (optioneel, naar smaak)
  • 1 tl vanillepasta
  • 250 gram frambozen
  • 1 el cacaonibs

Bereiding

  • Voeg het chiazaad, de kokosdrink, ahornsiroop en de vanillepasta toe aan een grote kom met een klein snufje zout. Proef of je tevreden bent met de zoetheid, voeg eventueel iets meer ahornsiroop toe.
  • Klop door elkaar met een garde, tot de chiazaadjes niet meer aan elkaar plakken en zet ze voor 15 minuten aan de kant.
  • Voeg de helft van de frambozen toe en roer nog een keer goed door met de garde.
  • Schep de chiapudding in een afsluitbare bak, of verdeel het mengsel over kleine potjes. Zet in de koelkast en laat een nachtje opstijven.
  • Schep de chiapudding in een kommetje en garneer met de andere helft van de frambozen (of je andere favoriete fruit), noten, zaden en de cacaonibs.