Chiapudding met frambozen

Chiapudding is niet alleen heel erg gezond, het is ook heel erg lekker! Als dessert, tussendoortje of ontbijt. En, het is ook heel makkelijk te maken.

Een lekker en gezond ontbijt om je dag goed te beginnen! Chiapudding is een bijzonder voedzaam gerecht en je kunt het van te voren klaarmaken en bewaren. Dus ideaal om te avond van te voren in de koelkast te zetten als je geen zin hebt om veel te doen bij het opstaan.

En het is ook heel makkelijk  om te maken; je hebt weinig spullen nodig terwijl het chiazaad het meeste werk doet. Je hoeft alleen te roeren. Dat is alles! Chiazaad kan tot wel 10 keer zijn eigen gewicht in vocht opnemen! Daarom zijn deze zaadjes zo geschikt om een gezonde pudding mee te maken. En de vloeistof kun je natuurlijk zelf kiezen. Gewone melk of liever een plantaardig alternatief? Dat kan zonder problemen in dit recept.

Dit geldt overigens ook voor de garnering. Liever geen frambozen? Aardbeien zijn lekker, blauwe bessen, banaan, noem het maar op!

Chiapudding met frambozen en cacaonibs

Chiapudding maken is echt heel makkelijk, maar vooral ook heel lekker. Met dit makkelijke recept doe je het in een handomdraai zelf.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 10 minuten
Rusttijd 5 uur
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 100 gram chiazaad
  • 700 ml kokosdrink
  • 1 el ahornsiroop (optioneel, naar smaak)
  • 1 tl vanillepasta
  • 250 gram frambozen
  • 1 el cacaonibs

Bereiding

  • Voeg het chiazaad, de kokosdrink, ahornsiroop en de vanillepasta toe aan een grote kom met een klein snufje zout. Proef of je tevreden bent met de zoetheid, voeg eventueel iets meer ahornsiroop toe.
  • Klop door elkaar met een garde, tot de chiazaadjes niet meer aan elkaar plakken en zet ze voor 15 minuten aan de kant.
  • Voeg de helft van de frambozen toe en roer nog een keer goed door met de garde.
  • Schep de chiapudding in een afsluitbare bak, of verdeel het mengsel over kleine potjes. Zet in de koelkast en laat een nachtje opstijven.
  • Schep de chiapudding in een kommetje en garneer met de andere helft van de frambozen (of je andere favoriete fruit), noten, zaden en de cacaonibs.
Dit vind je misschien ook leuk
Zalm met mango-avocadosalsa
Lees verder

Zalm met mango-avocadosalsa en kokosrijst

Het is vrijdag visdag, daarom maken we vandaag dit stuk zalm met mango-avocadosalsa. Gezond en heerlijk fris van smaak. Perfect om het weekend mee te beginnen!
Spaghetti aglio e oglio
Lees verder

Snelle spaghetti aglio e oglio

Soms heb je gewoon zin in iets snels én iets lekkers. De Italianen hebben daar natuurlijk wat op gevonden: een spaghetti aglio e oglio.
Stoofperen maken
Lees verder

Stoofperen maken

Stoofperen zelf maken is helemaal niet moeilijk. Sterker nog het is heel makkelijk en heerlijk bij het kerstdiner dit jaar.