Een lekker en gezond ontbijt om je dag goed te beginnen! Chiapudding is een bijzonder voedzaam gerecht en je kunt het van te voren klaarmaken en bewaren. Dus ideaal om te avond van te voren in de koelkast te zetten als je geen zin hebt om veel te doen bij het opstaan.
En het is ook heel makkelijk om te maken; je hebt weinig spullen nodig terwijl het chiazaad het meeste werk doet. Je hoeft alleen te roeren. Dat is alles! Chiazaad kan tot wel 10 keer zijn eigen gewicht in vocht opnemen! Daarom zijn deze zaadjes zo geschikt om een gezonde pudding mee te maken. En de vloeistof kun je natuurlijk zelf kiezen. Gewone melk of liever een plantaardig alternatief? Dat kan zonder problemen in dit recept.
Dit geldt overigens ook voor de garnering. Liever geen frambozen? Aardbeien zijn lekker, blauwe bessen, banaan, noem het maar op!
Chiapudding met frambozen en cacaonibs
Ingrediënten
- 100 gram chiazaad
- 700 ml kokosdrink
- 1 el ahornsiroop (optioneel, naar smaak)
- 1 tl vanillepasta
- 250 gram frambozen
- 1 el cacaonibs
Bereiding
- Voeg het chiazaad, de kokosdrink, ahornsiroop en de vanillepasta toe aan een grote kom met een klein snufje zout. Proef of je tevreden bent met de zoetheid, voeg eventueel iets meer ahornsiroop toe.
- Klop door elkaar met een garde, tot de chiazaadjes niet meer aan elkaar plakken en zet ze voor 15 minuten aan de kant.
- Voeg de helft van de frambozen toe en roer nog een keer goed door met de garde.
- Schep de chiapudding in een afsluitbare bak, of verdeel het mengsel over kleine potjes. Zet in de koelkast en laat een nachtje opstijven.
- Schep de chiapudding in een kommetje en garneer met de andere helft van de frambozen (of je andere favoriete fruit), noten, zaden en de cacaonibs.
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.