Clafoutis recept met bramen
Clafoutis kennen we natuurlijk met kersen, maar eigenlijk zijn alle fruitcombinaties wel mogelijk. Deze maken we daarom met bramen.
Voorbereiding 0 minuten min
Bereiding 50 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Frans
- 1 el roomboter
- 100 gram suiker + extra voor de schaal
- 1 vanillestokje
- 1 citroen
- 3 eieren
- 60 gram bloem
- 30 gram maïzena
- 250 ml volle melk
- 50 ml slagroom
- 400 gram bramen
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm in met boter en bestrooi de boter met anderhalve eetlepel suiker. Schud de bakvorm in het rond zodat elk hoekje bedekt is met de suiker.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg uit de peul. Rasp het zest van de citroen en voeg samen met de vanillemerg en de suiker toe aan een mengkom. Wrijf de citroenzest en de vanille met je vingers in de suiker.
Breek de eieren boven de mengkom met suiker. Voeg een snuf zout toe en klop met een garde de suiker en eieren door elkaar.
Voeg de bloem en maïzena toe aan de eieren. Klop door elkaar tot alle klontjes zijn verdwenen. Giet de melk en room al kloppend toe aan het beslag.
Was de bramen en dep ze droog. Giet het beslag in de bakvorm, verdeel de bramen gelijkmatig over het beslag en bestrooi met nog een beetje suiker.
Zet de clafoutis in de oven en bak in 45 minuten gaar. Hij mag goudbruin zijn van boven en nog een beetje zacht vanbinnen.