Leg de plakken schnitzel om de beurt tussen twee vellen plasticfolie. Sla ze voorzichtig plat met een vleeshamer. Heb je deze niet? Gebruik dan een deegroller. Dat werkt ook prima.
Leg de schnitzels in een kom met water en laat rusten terwijl je een paneerstation klaarzet.
Zet drie diepe borden klaar voor het paneren. Vul een bord met bloem, de tweede met eieren en de derde met paneermeel. Kluts de eieren tot ze goed zijn gemengd.
Haal het vlees uit de kom met water en dep droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en vul met 2 centimeter olie of vet naar keuze. In Wenen doen ze dit met reuzel, zelf gebruik ik liever zonnebloemolie, dat staat altijd in mijn voorraadkast.
Paneer de schnitzels. Haal het vlees eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Houd een hand schoon voor de droge ingrediƫnten terwijl je de andere gebruikt voor de geklutste eieren. Zorg er voor dat ze helemaal bedekt zijn.
Leg de gepaneerde schnitzels om de beurt in de olie. Bak aan elke kant goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant. Tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
Leg een bord met keukenpapier klaar en laat de schnitzels hier op uitlekken. Bestrooi met een snuf zout als ze net uit het vet komen.
Snijd een citroen in 4 kwarten en serveer bij de schnitzel. Erg lekker met aardappeltjes, friet of aardappelsalade!