Ga terug
+ servings

Echte nasi goreng maken

Dit nasi goreng recept is de perfecte basis om te gebruiken. Daar kun je vervolgens alles aan toevoegen wat je maar in de koelkast hebt liggen.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

Voor de nasi:

  • 400 gram gekookte rijst
  • 3 el olie (bij voorkeur plantaardige olie zoals koolzaad- of arachideolie)
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 sjalotten (fijngehakt)
  • 2 el sambal oelek
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • ½ tl trassie
  • 1 tl tamarinde
  • 3 eieren
  • 4 stengels lente-ui (in plakjes)

Voor de garnering:

  • gebakken uitjes
  • komkommer
  • kroepoek

Bereiding

  • Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en voeg de sjalotten en knoflook toe. Bak kort mee, tot ze beginnen te geuren. Voeg de trassie toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de gekookte rijst toe en meng goed door elkaar. Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in de pan. Kluts een beetje door elkaar tot ze gaar zijn en breek in kleine stukjes. Mix de eieren met de rijst.
  • Voeg de sambal oelek, ketjap, sojasaus en tamarinde toe en meng door elkaar tot alle korrels rijst zijn bedekt. Proef de nasi en pas de smaken aan naar eigen wens.
  • Schep de nasi in een klein kommetje en kantel het kommetje ondersteboven op een bord. Serveer met een crispy gebakken ei, plakjes komkommer en kroepoek, of als een bijgerecht voor een complete maaltijd.