Gegrilde zalm met een citroenvinaigrette
Zalm is lekker, gezond én heel makkelijk te maken. Vooral met dit recept waarbij je de lekkerste citroenvinaigrette maakt die je ooit hebt gegeten.
Voorbereiding 5 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totaal 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
- 4 zalmfilets
- 10 el olijfolie
- zeezout
- 2 citroenen (gehalveerd)
- 2 el platte peterselie (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- versgemalen zwarte peper
Verwarm de BBQ of laat de grillpan heet worden op het vuur. Bestrijk de zalmfilets met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Gril tot de zalmfilets stevig aanvoelen en mooi bruin zijn van buiten. Afhankelijk van de dikte van de filets is dit zo'n 4 minuten per kant.
Vergeet niet tegelijkertijd de citroenen voor de vinaigrette te grillen in de grillpan. Gril ze met de snijkant omlaag, tot ze zacht en licht geblakerd zijn.
Leg de zalmfilets op een bord en laat ze rusten terwijl je de vinaigrette maakt. Pers hiervoor de citroenen uit boven een kom. Klop de overgebleven 8 eetlepels olijfolie erdoor en roer de kruiden erin. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de vinaigrette over de zalmfilets.