Ga terug
+ servings

Gehaktballetjes maken met tomatensaus en borlottibonen

Gehaktballetjes maken is niet moeilijk, maar wel heeeeel bevredigend. Vooral met dit recept van Jamie Oliver uit zijn boek 'Een'.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Brits
Porties 4 personen
Calorieën 676 kcal

Ingrediënten
 

  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • ½ citroen
  • 400 gram varkensgehakt (of half-om-half)
  • 60 gram ricotta
  • 2 blikken borlottibonen (400 gram per blik)
  • 10 gram verse rozemarijn
  • 690 gram tomatenpassata

Bereiding

  • Verhit de oven voor op 200℃.
  • Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en de citroenschil boven een keukenmachine en doe het gehakt en de ricotta erbij. Laat één blik bonen uitlekken, doe ze ook erbij en voeg een flinke snuf zwarte peper en een klein snufje zout toe.
  • Mix alles goed door elkaar en draai er met natte handen zo'n 20 gehaktballetjes van. Zet een grote, ondiepe braadpan op matig vuur en doe hier wat olijfolie bij.
  • Bak de gehaktballetjes in zo'n 10 minuten mooi bruin, terwijl je de pan regelmatig zachtjes schudt om de gehaktballetjes niet aan de bodem te laten plakken. Voeg na 5 minuten de rozemarijnnaaldjes toe.
  • Schuif de gehaktballetjes nu aan de kant en giet de tomatenpassata erbij, plus het tweede blik borlottibonen (met vocht en al). Breng aan de kook en zet de pan vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng de saus op smaak met meer versgemalen peper en zout als dat nodig is en rasp er de rest van de Parmezaanse kaas overheen. Eet met lekker brood of met pasta.