Ga terug

Geroosterde bloemkoolsteaks met Parmezaan en panko

Ooit al eens bloemkoolsteaks geprobeerd? Als je meer groente wilt eten moet je dat echt een keer bereiden.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 bloemkool
  • 75 gram boter
  • 4 tenen knoflook
  • 75 gram panko
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Scheur de bladeren van de bloemkool en leg apart. Snijd de bloemkool in dikke plakken van 2 centimeter dik.
  • Smelt de boter samen met de knoflook en een scheutje olie in een sauspan tot de boter begint te bruisen. Bestrijk beide kanten van de bloemkool en de bladeren met de knoflookboter. Leg de bloemkool en de bladeren op de bakplaat.
  • Rasp de Parmezaan boven een kom en meng met de panko en paprikapoeder. Voeg een scheutje van de overgebleven boter toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Strooi het panko mengsel over de bloemkool en bladeren. Zet de bakplaat in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin. Prik met een vork of mes in de bloemkoolsteaks om te kijken of deze gaar zijn.
  • Serveer de bloemkoolsteaks met gebakken aardappeltjes en salade.