Geroosterde bloemkoolsteaks met Parmezaan en panko

Vegetarisch eten kan heel lekker zijn. Neem deze geroosterde bloemkoolsteaks die je maakt met Parmezaanse kaas en panko broodkruim.

Iedereen eet weleens een zogenaamd AVG’tje, ook wel bekend als het gouden trio van aardappelen, vlees en groenten. Maar de vega optie kan ook heel lekker zijn met deze geroosterde bloemkoolsteaks bijvoorbeeld.

Er zijn genoeg manieren om groenten op een lekkere manier te bereiden, waardoor ze de hoofdrol kunnen spelen in jouw volgende AVG. Dit bloemkool recept is daar dus een goed voorbeeld van. We gebruiken meteen de hele bloemkool, inclusief bladeren. Maar, wees niet bang, die bloemkoolbladeren zijn heel erg lekker! Door ze te roosteren in de oven worden ze goudbruin en knisperend. En, door de Parmezaan en panko komt er nog een knapperige crunch bij die echt onweerstaanbaar is!

Geroosterde bloemkoolsteaks met Parmezaan en panko

Ooit al eens bloemkoolsteaks geprobeerd? Als je meer groente wilt eten moet je dat echt een keer bereiden.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 bloemkool
  • 75 gram boter
  • 4 tenen knoflook
  • 75 gram panko
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Scheur de bladeren van de bloemkool en leg apart. Snijd de bloemkool in dikke plakken van 2 centimeter dik.
  • Smelt de boter samen met de knoflook en een scheutje olie in een sauspan tot de boter begint te bruisen. Bestrijk beide kanten van de bloemkool en de bladeren met de knoflookboter. Leg de bloemkool en de bladeren op de bakplaat.
  • Rasp de Parmezaan boven een kom en meng met de panko en paprikapoeder. Voeg een scheutje van de overgebleven boter toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Strooi het panko mengsel over de bloemkool en bladeren. Zet de bakplaat in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin. Prik met een vork of mes in de bloemkoolsteaks om te kijken of deze gaar zijn.
  • Serveer de bloemkoolsteaks met gebakken aardappeltjes en salade.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Portugees boerenkool recept caldo verde
Lees verder

Portugees boerenkool recept Caldo Verde

Wij eten boerenkool vooral in een stamppot, maar de Portugezen maken er ook soep van. Caldo Verde is een boerenkool recept wat heerlijk opwarmt deze dagen.