Ga terug

Goedgevulde caprese salade

Deze caprese salade is heel makkelijk te maken, vooral als je deze wilt meenemen naar kantoor. Maar thuis is het natuurlijk ook nog steeds een aanrader.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 10 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
 

Voor de balsamicovinaigrette:

  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl dijonmosterd
  • 5 el olijfolie

Voor de salade:

  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 stengel lente-ui
  • ½ rode paprika
  • 100 gram mini mozzarella
  • 100 gram limabonen
  • ½ bosje basilicum
  • 30 gram babyspinazie
  • 1 el amandelen

Bereiding

  • Begin met de balsamico vinaigrette. Meng in een kom de balsamico, knoflook en mosterd door elkaar. Druppel de olijfolie in de vinaigrette terwijl je blijft kloppen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Tip: Maak een dubbele portie vinaigrette en bewaar de dressing in een glazen pot. Zo kun je deze de hele week gebruiken!
  • Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de lente-ui in ringetjes en de rode paprika in blokjes.
  • Giet een deel van de dressing in de meeneembox. Een smallere en hogere trommel werkt beter dan een lage. Leg hier de tomaatjes, paprika en lente-ui in.
  • Begin met de volgende laag. Leg de mozzarella op de groenten, en maak de laag af met de limabonen.
  • Scheur de blaadjes basilicum van de takjes en leg in de meeneembak. Vul de rest van de bak aan met babyspinazie en maak af met de amandelen. Schudden voor gebruik!