Ga terug
+ servings

Hollandse garnalencocktail, het klassieke voorgerecht voor kerst

De garnalencocktail mag eigenlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Deze klassieker is een heerlijk begin van een goed diner. En, het is heel makkelijk gemaakt.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 1 krop baby romaine sla (of little gem)
  • 1 citroen
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 tl whisky
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl paprikapoeder
  • tabasco
  • Worcestershiresaus
  • ½ bosje bieslook (fijngehakt)

Bereiding

  • Begin met het maken van de cocktailsaus. Voeg de mayonaise, ketchup, whisky, tabasco, Worcestershire, cayennepeper en paprikapoeder toe aan een kommetje en mix door elkaar. Snijd de citroen in de lengte doormidden. Snijd van de ene helft 4 partjes, gebruik de andere helft van de citroen, zout en peper om de cocktailsaus op smaak te brengen.
  • Bewaar de binnenste kleine bladeren van baby romaine. Snijd de buitenste bladeren fijn en meng met een kneepje citroensap en olijfolie.
  • Leg de buitenste bladeren van de romaine in het glas zodat de bovenkant eruit steekt. Verdeel de salade over de bodem van vier glazen en schep hierop de garnaaltjes. Schep de cocktailsaus eroverheen en garneer met de bieslook en het partje citroen.