Italiaanse groentesoep maken met bonen
Een stevige Italiaanse groentesoep maken we vandaag met bonen, bleekselderij, wortel én spinazie. Maar het allerlekkerste aan dit recept is dat het zo makkelijk én gezond is.
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 30 minuten min
Gang Soep
Keuken Italiaans
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 stengels bleekselderij
- 1 wortel (in plakjes)
- 3 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl chilivlokken
- 1 liter groentebouillon
- 250 gram cherrytomaatjes (in helften)
- 100 gram Parmezaan
- 1 blik cannellinibonen (400 gram)
- 100 gram spinazie
- brood naar keuze
Verhit een soeppan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en bak 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg de knoflook, chilivlokken en venkelzaad toe en bak 3 minuten mee.
Schenk de bouillon bij de soep en breng aan de kook. Snijd de korst van de Parmezaan en voeg samen met de cherrytomaatjes toe aan de soep. Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg de cannellini bonen toe aan de soep en verwarm 3 minuten mee. Draai het vuur uit en voeg hand voor hand de spinazie toe tot deze is geslonken. Haal de Parmezaan uit de pan.
Schep de soep in een kom en rasp er wat extra Parmezaanse kaas over. Serveer met je favoriete brood.