Ga terug
–+ servings

Japanse misosoep

Misosoep is een heerlijk fris en gezond bijgerecht in de Japanse keuken. En dit is hoe je de soep helemaal zelf maakt.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

Voor de dashi:

  • 1 liter water
  • 20 gram kombu
  • 235 gram bonitovlokken (katsuobushi)

Voor de misosoep:

  • 200 gram zijden tofu
  • 4 el miso naar keuze
  • 2 lente-uitjes
  • 4 nori vellen

Bereiding

  • Vul een pan met 1 liter water en laat de kombu 30 minuten weken. Breng de pan water langzaam aan de kook op laag vuur. Haal de kombu uit de pan voordat het water kookt, anders wordt de dashi bitter.
  • Voeg de bonitovlokken toe aan de dashi en breng weer aan de kook. Zet het vuur uit en laat 10 minuten intrekken. Giet de dashi door een fijne zeef om de bonitovlokken eruit te zeven en giet terug in de pan.
  • Voeg de miso toe aan een mengkom. Schenk er scheut voor scheut dashi bij terwijl je goed roert met een garde om de miso op te lossen. Zodra er geen klontjes meer zijn, giet je de miso door de zeef terug de pan in, om de laatste stukjes eruit te zeven. Zet het vuur laag, de miso verliest zijn smaak als de soep aan de kook wordt gebracht.
  • Snijd de tofu in blokjes en de lente-ui in ringen. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten meeverwarmen met de soep. Voeg de laatste 2 minuten de lente-ui toe.
  • Knip de norivellen in vieren. Serveer de soep met de nori.