Klassieke Franse vinaigrette met botersla
Een echte klassieke Franse vinaigrette is heel makkelijk te maken, als je de juiste verhoudingen weet. Gewoon met een eenvoudige salade voor bij het diner, heerlijk!
Voorbereiding 0 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken Frans
- 1 krop botersla
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl dijonmosterd
- zout
Scheur de bladeren van de botersla en maak schoon met koud water. Dep de bladeren droog met een theedoek en leg aan de kant.
Maak de vinaigrette voor de botersla. Voeg de azijn toe aan een ruime mengkom en voeg een snuf zout toe en roer door met een garde. Wacht tot het zout is opgelost in de azijn.
Voeg de mosterd toe en klop met de garde door de azijn tot het mengsel goed is gemixt. Voeg druppelsgewijs de olie toe terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot de olie volledig is opgenomen en de vinaigrette licht en luchtig is.
Voeg de bladeren van de botersla toe aan de kom met vinaigrette en hussel door elkaar tot alle bladeren bedekt zijn met de vinaigrette. Leg de bladeren op een mooie schaal en giet de resterende vinaigrette over de botersla.