Ga terug
+ servings

Makkelijke amuses voor het kerstdiner: Labnehballetjes

Deze makkelijke amuses voor het kerstdiner dit jaar, zijn zo gemaakt, vol van smaak én zien er prachtig kleurrijk uit.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 20 minuten
Uitlektijd: 1 dag
Totaal 1 dag 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Libanees
Porties 1 pot

Benodigdheden

  • 1 kaas- of theedoek

Ingrediënten
 

  • 1 liter Griekse yoghurt
  • tl zout
  • 500 ml olijfolie
  • je favoriete topping (pistache, amandelschaafsel, rozemarijn, za’atar, sumak, gedroogde cranberries en nog veel meer)

Bereiding

  • Voeg het zout toe aan de Griekse yoghurt en roer goed door. Leg vervolgens een theedoek klaar in een zeef of vergiet boven een grote kom. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de bodem van de kom en het vergiet zit. Schep de yoghurt in de theedoek en zet in de koelkast. Laat 24 uur uitlekken.
  • De volgende dag is de yoghurt een stuk dikker geworden. Vet je handen en een groot, plat bord in met olie en rol balletjes van ongeveer een grote eetlepel yoghurt. Leg de balletjes op het bord en zet ze voor een paar uur in de koelkast om verder op te stijven.
  • Vul een grote weckpot met de olijfolie en leg de labnehballetjes in de weckpot. Vul de pot aan met olie tot alle balletjes onderstaan. Zet de weckpot in de koelkast tot gebruik.
  • Haal de labnehballetjes een uur voor gebruik uit de koelkast. Strooi je favoriete garnering op een bord. Haal de balletjes uit de olie en rol ze over het bord heen, tot ze helemaal zijn bedekt met je favoriete topping.
  • Serveer de labnehballetjes als onderdeel van een borrelplank of met crostini of een platbrood.