Snijd de rode ui in blokjes en hak de koriander grof. Snijd de tomaten in 4 parten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Hak de koriander grof.
Voeg de tenen knoflook toe aan een vijzel en maal tot een puree samen met een snuf zout.
Snijd de avocado’s doormidden en druk de pit uit het vruchtvlees. Lepel de avocado’s uit en schep het vruchtvlees in de vijzel. Stamp de avocado’s tot je een mooie mix van texturen hebt, er mogen best stukjes avocado in zitten!
Kneus de limoen met een rollende beweging over het aanrecht. Snijd doormidden en knijp uit boven de avocado. Breng op smaak met zout en schep door elkaar, tot het limoensap is gemixt. Proef, en voeg eventueel extra limoensap toe.
Voeg de rode ui, tomaten en koriander toe. Roer weer goed door.
Dek de guacamole af en laat 30 minuten rusten in de koelkast, zodat alle smaken de tijd hebben om te mengen.
Serveer de guacamole met tortillachips als snack, of bij andere Mexicaanse maaltijden!