Ga terug
+ servings

Miso zalm uit de oven met lente-ui en sesamzaad

Een zalm uit de oven, gemaakt met een marinade van miso en saké. Klinkt heel luxe, maar is echt heel makkelijk en snel klaar.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 20 minuten
Marineren 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 500 gram zalmfilet op huid
  • 4 el shiro miso (witte miso)
  • 4 el mirin
  • 1,5 el bruine suiker
  • 1 el geraspte gember
  • 2 el saké
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 tl sesamzaad

Bereiding

  • Schep de misopasta in een mengkom. Voeg de mirin, bruine suiker, geraspte gember en saké toe en roer door tot de ingrediënten goed zijn gecombineerd.
  • Snijd de zalm in vier filets. Leg de zalm in de mengkom met marinade, dek af met vershoudfolie en laat de zalm 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Wrijf de marinade van de zalmfilets, er mag best iets blijven zitten. Leg de stukken zalm op de bakplaat met de huid naar beneden. Zet de bakplaat in de oven en bak voor 10-15 minuten tot de zalm naar wens gaar is. Een beetje rosé van binnen is heerlijk.
  • Verhit ondertussen een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sesamzaadjes toe en rooster ze goudbruin, terwijl je ze een beetje in beweging houdt. Snijd de lente-ui in ringen.
  • Haal de zalm uit de oven en leg op een schaal. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en de lente-ui.