Ga terug

Mosselen recept uit Normandië (Moules à la Normande)

Dit mosselen recept is heerlijk romig én tegelijkertijd ook zo Frans als het maar zijn kan.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 2 kilo mosselen
  • 25 gram roomboter
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 200 ml witte wijn
  • 75 ml room
  • ½ bosje dragon

Bereiding

  • Snijd de bleekselderij in blokjes, snipper de sjalotten, snijd de knoflook in dunne plakken en hak de peterselie en dragon fijn.
  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen, de bleekselderij, sjalotten en knoflook toe. Bak 2 minuten mee tot deze glazig zijn.
  • Zet het vuur op hoog en voeg de mosselen en de wijn toe. doe de deksel op de pan en schud ze af en toe goed door.
  • Tussen de 3-5 minuten gaan de mosselen open staan, dit betekent dat ze gaar zijn. Schep de mosselen uit de pan en houd apart, houd het kookvocht in de pan.
  • Voeg de room, peterselie en dragon toe aan de pan en laat de saus voor de helft inkoken.
  • Schep de saus over de mosselen. Serveer met friet en salade.