Ga terug
–+ servings

Pesto rijst maken

Pesto met rijst is een heerlijke combinatie wat je als bijgerecht kunt gebruiken bij tal van gerechten.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 25 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 250 gram arboriorijst
  • zelfgemaakte pesto
  • 450 ml groente bouillon (verwarmd)
  • 4 stengels lente-ui (fijngehakt)
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 2 el olijfolie
  • verse basilicumblaadjes
  • Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Meng in een pan de rijst met de helft van de hoeveelheid pesto die je wilt. Zorg ervoor dat alle rijst goed bedekt is met de pesto. en giet de hete bouillon over de rijst.
  • Doe het vuur aan onder de pan en met de rijst en de bouillon goed door. Voeg zout naar smaak toe en zet het vuur laag zodra de bouillon begint te koken. Deksel erop en 20 minuten op het vuur laten staan.
  • Na 20 minuten is de rijst klaar en kun je de pan van het vuur halen. Doe de pesto rijst in een schaal en giet het citroensap er overheen. Doe ook de 2 eetlepels olijfolie erbij en de andere helft van de pesto.
  • Meng het geheel nog een keer goed en voeg dan de versgemalen zwarte peper toe, plus de verse blaadjes basilicum en de fijngehakte lente-ui. Maak af met de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!