Pesto rijst maken

Een lekker makkelijk recept voor door de week is pesto met rijst. Heerlijk bij een stukje vis of een kipgerecht.

Soms heb je van die doordeweekse avonden waarop je graag restjes wil opmaken die je nog in de koelkast hebt staan. Denk aan de overheerlijke zelfgemaakte pesto die je laatst hebt gemaakt.

Pesto hoef je natuurlijk niet alleen maar met pasta te eten. Het kan ook perfect op een geroosterd broodje tijdens de lunch, óf als bijgerecht met rijst. Daarom maken we het vanavond met arboriorijst. Overigens is het ook een heel lekkere combinatie voor als je deze zomer buiten gaat bbq-en of picknicken. 

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Pesto rijst maken

Pesto met rijst is een heerlijke combinatie wat je als bijgerecht kunt gebruiken bij tal van gerechten.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 25 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 250 gram arboriorijst
  • zelfgemaakte pesto
  • 450 ml groente bouillon (verwarmd)
  • 4 stengels lente-ui (fijngehakt)
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 2 el olijfolie
  • verse basilicumblaadjes
  • Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Meng in een pan de rijst met de helft van de hoeveelheid pesto die je wilt. Zorg ervoor dat alle rijst goed bedekt is met de pesto. en giet de hete bouillon over de rijst.
  • Doe het vuur aan onder de pan en met de rijst en de bouillon goed door. Voeg zout naar smaak toe en zet het vuur laag zodra de bouillon begint te koken. Deksel erop en 20 minuten op het vuur laten staan.
  • Na 20 minuten is de rijst klaar en kun je de pan van het vuur halen. Doe de pesto rijst in een schaal en giet het citroensap er overheen. Doe ook de 2 eetlepels olijfolie erbij en de andere helft van de pesto.
  • Meng het geheel nog een keer goed en voeg dan de versgemalen zwarte peper toe, plus de verse blaadjes basilicum en de fijngehakte lente-ui. Maak af met de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Dit vind je misschien ook leuk
Tiramisu maken
Lees verder

Klassieke Italiaanse tiramisu maken

De koningin van de desserts vinden wij toch wel een klassieke Italiaanse tiramisu. Die doet het altijd goed. Daarom gaan we dit weekend tiramisu maken!