Verwarm de oven voor op 210 °C.
Snipper de sjalotten, hak de knoflook fijn en scheur de paddenstoelen in grove stukken.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel boter toe en voeg de paddenstoelen toe. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben en niet op elkaar liggen zodat ze mooi goudbruin worden.
Schuif de paddenstoelen naar de zijkant van de pan zodra ze beginnen te kleuren. Voeg de sjalotten en de knoflook toe aan de pan, eventueel met een scheutje olie of een klontje boter. Bak 3 minuten mee tot de sjalotten glazig worden en de knoflook begint te geuren. Roer de sjalotten en knoflook door de paddenstoelen en breng op smaak met zout en peper. Bak de paddenstoelen tot al het vocht is verdampt.
Zet ondertussen een mengkom klaar. Rasp de kaas en breek de eieren boven de mengkom. Voeg de crème fraîche toe en klop door elkaar met een garde. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Hak de bieslook grof en meng door het mengsel.
Bekleed een quiche-of taartvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem, zodat deze niet opbolt tijdens het bakken. Verdeel de helft van de paddenstoelen over de bodem van de quiche en giet het eiermengsel er rustig overheen. Verdeel de andere helft van de paddenstoelen over het eiermengsel.
Zet de quiche in de oven en bak voor ongeveer 25-30 minuten tot deze gaar en goudgeel gekleurd is.
Garneer de quiche eventueel met de overgebleven bieslook. Serveer de quiche met salade of soep.