Ga terug
+ servings

Rabarbertaart met sinaasappel en rozemarijn

Rabarbertaart is perfect voor dit seizoen, want de rabarber is volop te krijgen tot juli. En de combi met rozemarijn is echt een verrassing!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Baktijd 50 minuten
Totaal 1 uur 5 minuten
Gang Bij de koffie
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
 

  • 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 verse eieren (losgeklopt)
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 sinasappel (uitgeperst en de schil geraspt)
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 250 gram rabarber (geschild en in stukken gesneden)
  • 1 takje rozemarijn
  • crème fraîche of poedersuiker (om te serveren)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet een taartvorm of cakevorm in met wat boter en bakpapier.
  • Klopt eerst de boter en de suiker in een grote kom tot deze mooi romig is. Dit is ongeveer na 10 minuten kloppen. Voeg nu één voor één de eieren toe en meng ze goed. Doe nu een eetlepel amandelmeel erbij om ervoor te zorgen dat het mengsel mooi gebonden blijft zodra je er het sap van de sinaasappel aan toevoegt. Doe de geraspte schil en het sap van de sinaasappel erbij en meng goed.
  • Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en overgebleven amandelmeel. Schep nu de droge ingrediënten door het boter en ei mengsel. Als dit goed vermengd is giet je het in de ingevette vorm.
  • Leg de rabarberstukjes bovenop het mengsel en verdeel de rozemarijn over het oppervlakte. Strooi er nog wat kristalsuiker overheen voordat je het geheel in de voorverwarmde oven zet.
  • Bak 50 minuten in de oven en check met een satéprikker of de rabarbertaart klaar is. Als de satéprikker er schoon uitkomt kan de oven uit en kan de taart buiten de oven afkoelen. Serveer met een lepel crème fraîche of met wat poedersuiker, zoals op onze foto. Dat mag je helemaal zelf bepalen.