Siciliaanse spaghetti met garnalen
Spaghetti met garnalen is een hemelse combinatie. Maar vooral de citroenrasp maakt het heel fris en speciaal.
Voorbereiding 5 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 450 gram gedroogde spaghetti
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 gedroogde Spaanse peper (verkruimeld)
- 400 gram rauwe garnalen
- 1 glas witte wijn
- 6 zongedroogde tomaten (fijngehakt tot een puree)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 handenvol rucola (grof gehakt)
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten kokend water.
Verhit ondertussen 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de knoflook en Spaanse peper bij. Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 1 minuut.
Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht.
Hussel de spaghetti en de saus door elkaar en knijp het citroensap erover. Doe de helft van de rucola erbij. Giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken. Doe er zout en peper bij.
Verdeel de pasta over vier borden en strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.