Italiaanse spaghetti met garnalen

Pasta met vis is altijd een succes, vooral deze spaghetti met garnalen. Afkomstig van de rondreis die Jamie Oliver maakte door Italië.

Een culinaire rondreis door Italië levert heerlijke recepten op. Dat ondervond Jamie Oliver ook met zijn boek ‘Jamie’s Italië‘. Op het eiland Sicilië vond hij een klein restaurantje waar deze eenvoudige spaghetti met garnalen op het menu stond.

Hoe simpeler de recepten hoe lekkerder de gerechten vaak zijn. Deze spaghetti met garnalen bewijst dat ook weer eens. Pasta, garnalen, knoflook en wat tomaat. Maar het resultaat is heerlijk, zonnig én heel makkelijk om te maken. En alle ingrediënten zijn over ook eenvoudig te krijgen. Daar hoef je tegenwoordig niet meer voor naar een Italiaanse speciaalzaak.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Siciliaanse spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen is een hemelse combinatie. Maar vooral de citroenrasp maakt het heel fris en speciaal.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 450 gram gedroogde spaghetti
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 gedroogde Spaanse peper (verkruimeld)
  • 400 gram rauwe garnalen
  • 1 glas witte wijn
  • 6 zongedroogde tomaten (fijngehakt tot een puree)
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 2 handenvol rucola (grof gehakt)

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten kokend water.
  • Verhit ondertussen 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de knoflook en Spaanse peper bij. Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 1 minuut.
  • Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Hussel de spaghetti en de saus door elkaar en knijp het citroensap erover. Doe de helft van de rucola erbij. Giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken. Doe er zout en peper bij.
  • Verdeel de pasta over vier borden en strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Dit vind je misschien ook leuk
Zalm met mango-avocadosalsa
Lees verder

Zalm met mango-avocadosalsa en kokosrijst

Het is vrijdag visdag, daarom maken we vandaag dit stuk zalm met mango-avocadosalsa. Gezond en heerlijk fris van smaak. Perfect om het weekend mee te beginnen!