Snelle spaghetti aglio e oglio
Spaghetti aglio en oglio is makkelijk én snel gemaakt op een doordeweekse dag als deze. Echt pastaliefhebber? Dan hoort deze op je lijstje te staan!
Voorbereiding 0 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 400 gram spaghetti
- 10 tenen knoflook
- 1 tl chilivlokken
- 120 ml olijfolie
- 1 bos platte peterselie
Breng een grote pan met water aan de kook. Breng de pan met water op smaak met zout en kook de pasta volgens de verpakking al dente.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
Voeg de knoflook toe aan de koekenpan en bak mee. De knoflook mag licht verkleuren. Laat deze vooral niet aanbranden! Dan wordt de olie bitter. Voeg de chilivlokken toe en bak één minuut mee.
Schep zodra de spaghetti al dente is, deze over in de koekenpan en voeg een flinke scheut kookvocht toe. Blijf 2 minuten roeren tot de pasta het water heeft opgenomen en er een saus ontstaat. Is de spaghetti nog iets te hard? Voeg dan een extra scheutje water toe en roer weer goed door.
Roer de peterselie door de pasta heen. Strooi de resterende peterselie er overheen.