Snelle spaghetti aglio e oglio

Soms heb je gewoon zin in iets snels én iets lekkers. De Italianen hebben daar natuurlijk wat op gevonden: een spaghetti aglio e oglio.

Spaghetti aglio e oglio staat in Italië bekend om z’n snelheid en eenvoud. Het kan in slechts enkele minuten worden bereid, wat het een favoriet maakt voor drukke doordeweekse dagen of wanneer je gewoon niet veel tijd hebt om te koken. En als het goed is, liggen de meeste ingrediënten zelfs al in je voorraadkast! 

Échte goede spaghetti aglio e oglio maak je zonder Parmezaan en citroen, dat heeft dit gerecht helemaal niet nodig! Maar stiekem vinden we Parmezaan natuurlijk wel lekker. En zelf vind ik de citroen vermengd met de olijfolie ook heel lekker hierbij. Dit maakt de spaghetti weer iets frisser. Ik hou ook van monsterlijk veel knoflook. Van mij mag er nóg meer in het recept. Maar, dat is uiteindelijk helemaal aan jullie. In Italië gebruiken ze gedroogde peperoncino in plaats van chilivlokken. Heb je deze in huis? Gebruik ze vooral!

Snelle spaghetti aglio e oglio

Spaghetti aglio en oglio is makkelijk én snel gemaakt op een doordeweekse dag als deze. Echt pastaliefhebber? Dan hoort deze op je lijstje te staan!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 400 gram spaghetti
  • 10 tenen knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 120 ml olijfolie
  • 1 bos platte peterselie

Bereiding

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Breng de pan met water op smaak met zout en kook de pasta volgens de verpakking al dente.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
  • Voeg de knoflook toe aan de koekenpan en bak mee. De knoflook mag licht verkleuren. Laat deze vooral niet aanbranden! Dan wordt de olie bitter. Voeg de chilivlokken toe en bak één minuut mee.
  • Schep zodra de spaghetti al dente is, deze over in de koekenpan en voeg een flinke scheut kookvocht toe. Blijf 2 minuten roeren tot de pasta het water heeft opgenomen en er een saus ontstaat. Is de spaghetti nog iets te hard? Voeg dan een extra scheutje water toe en roer weer goed door.
  • Roer de peterselie door de pasta heen. Strooi de resterende peterselie er overheen.
Dit vind je misschien ook leuk
Burrito met labneh en peulvruchten recept
Lees verder

Burrito met labneh en peulvruchten

Voldoende eiwitten haal je niet alleen uit vlees, maar ook uit peulvruchten zoals kikkererwten. Heerlijk in deze vegetarische burrito die we vandaag hebben.
Quiche met paddenstoelen
Lees verder

Quiche recept met paddenstoelen

Dit quiche recept is nu eens niet met ei, spek en kaas, maar vegetarisch met lekkere gemengde paddenstoelen. Makkelijk te maken én hartstikke gezond!
Hollandse garnalencocktail
Lees verder

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze klassieke Hollandse garnalencocktail hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Het is nog steeds het perfecte voorgerecht wat altijd lukt.
Frisse aardappelsalade
Lees verder

Frisse aardappelsalade

Een aardappelsalade kan heel ‘saai’ zijn. Maar daar brengt dit recept verandering in! Het is fris van smaak én fris van kleur. Wat wil je nog meer?!
Zelf havermelk maken
Lees verder

Zelf havermelk maken doe je zo

Plantaardige melk wordt steeds populairder, maar is ook nog steeds een stuk duurder dan gewone melk. Daarom gaan wij zelf havermelk maken met dit recept.