Ga terug
+ servings

Vegetarische tajine met pompoen en linzen

Deze vegetarische tajine is perfect om de week mee te beginnen. Veel groente, veel peulvruchten én veel smaak!
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 25 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 275 gram bruine linzen
  • 2 tomaten
  • 600 gram flespompoen (in stukken gesneden)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ tl cayennepeper (of 1 tl harissa)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 tl tomatenpuree
  • ½ tl suiker
  • 1 el platte peterselie (fijngehakt)
  • 2 el koriander (fijngehakt)

Bereiding

  • Begin met het wassen van de linzen, tot het water helder is. Kook de linzen in een pan met water volgens de instructies op het pak.
  • Ondertussen halveer je de tomaten en verwijder je alle pitjes. Rasp de tomaten fijn en verwijder de velletjes. Schil ook de pompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes.
  • Verhit de olie in een tajine (of een pan als je geen tajine hebt). Voeg de ui toe en fruit deze aan. Doe de knoflook, de gemalen komijn, de cayennepeper, de kurkuma, de suiker, de tomatenpuree én de geraspte tomaten erbij. Voeg ook de helft van de peterselie en koriander erbij en roer goed om. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Als alles goed vermengd is voeg je de linzen en de pompoen toe en dek je de tajine of pan af. Laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
  • Check na 20 minuten of je nog wat extra zout en peper moet toevoegen. Strooi de overgebleven peterselie en koriander er overheen en serveer met brood of couscous.