Vegetarische tajine met pompoen en linzen

Een vegetarische tajine is perfect als je op zoek bent naar recepten voor een dag zonder vlees. Deze tajine met pompoen en linzen bevat alles wat je nodig hebt!

Meer groente eten is goed voor je, dat hoeven we je echt niet te vertellen. Maar hebben jullie ook altijd zoveel moeite om makkelijke recepten te vinden die je hierbij kunnen helpen? Deze vegetarische tajine heeft alles in zich om een nieuwe familiefavoriet te worden. Let maar op!

Vegetarische eten hoeft niet moeilijk te zijn, maar je valt toch vaak terug op dezelfde recepten. Vind maar weer nieuwe inspiratie die groente interessant maakt én die ook nog eens makkelijk en snel te maken zijn. Eigenlijk hoeven we daarvoor niet heel ver te zoeken. Ieder land en iedere keuken heeft wel vegetarische recepten en vandaag kijken we daarvoor naar de Marokkaanse keuken. Dit land heeft een rijke culinaire geschiedenis vol met de heerlijkste gerechten die niet duur zijn én die veel mensen lekker vinden. 

Daarom maken we vandaag een vegetarische tajine met pompoen en linzen. Veel groente en peulvruchten dus, die hartstikke goed zijn voor een gezonde darmflora én die ook nog eens lekker betaalbaar zijn.

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Vegetarische tajine met pompoen en linzen

Deze vegetarische tajine is perfect om de week mee te beginnen. Veel groente, veel peulvruchten én veel smaak!
5 van 1 stem
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 25 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 275 gram bruine linzen
  • 2 tomaten
  • 600 gram flespompoen (in stukken gesneden)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ tl cayennepeper (of 1 tl harissa)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 tl tomatenpuree
  • ½ tl suiker
  • 1 el platte peterselie (fijngehakt)
  • 2 el koriander (fijngehakt)

Bereiding

  • Begin met het wassen van de linzen, tot het water helder is. Kook de linzen in een pan met water volgens de instructies op het pak.
  • Ondertussen halveer je de tomaten en verwijder je alle pitjes. Rasp de tomaten fijn en verwijder de velletjes. Schil ook de pompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes.
  • Verhit de olie in een tajine (of een pan als je geen tajine hebt). Voeg de ui toe en fruit deze aan. Doe de knoflook, de gemalen komijn, de cayennepeper, de kurkuma, de suiker, de tomatenpuree én de geraspte tomaten erbij. Voeg ook de helft van de peterselie en koriander erbij en roer goed om. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Als alles goed vermengd is voeg je de linzen en de pompoen toe en dek je de tajine of pan af. Laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
  • Check na 20 minuten of je nog wat extra zout en peper moet toevoegen. Strooi de overgebleven peterselie en koriander er overheen en serveer met brood of couscous.
Dit vind je misschien ook leuk
Griesmeelpudding met rode vruchtensaus
Lees verder

Griesmeelpudding met rode vruchtensaus

Griesmeelpudding is een Hollandse favoriet die nooit verveelt. Vooral niet met zo’n frisse rode vruchtensaus. En surprise, het is hartstikke makkelijk te maken!
Soep met tortellini en spinazie
Lees verder

Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!