Vietnamese gegrilde kip met citroengras (Gà Nướng Sả)
Gegrilde kip met citroengras, het is een gerecht waar je geen genoeg van zult krijgen. In de Vietnamese keuken is het een streetfood, maar dat maakt het misschien nog wel lekkerder!
Voorbereiding 0 minuten min
Bereiding 20 minuten min
Marineren 8 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vietnamees
- 400 gram kippendijen
- 2 stengels citroengras
- 5 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 1 el suiker
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 limoen
- ½ bosje koriander
Voeg de knoflook en rode peper toe aan de vijzel en stamp tot een grove pasta. Voeg de gember en citroengras toe en stamp weer fijn.
Knijp de limoen uit boven de vijzel en voeg de suiker, sojasaus en vissaus toe. Roer goed door en dun eventueel uit met een eetlepel water. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de kip in een bak en giet de marinade eroverheen. Hussel goed door tot het hele oppervlak van de kip is bedekt. Laat de gemarineerde kip een nachtje rusten in de koelkast.
Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de kip in de hete grillpan. Laat 4 minuten sissen tot er mooie grillstrepen ontstaan en de kip weer loslaat van de pan, dan kun je hem omdraaien. Grill de andere kant van de kip tot deze gaar is.
Serveer de kip met rijst of met rijstnoedels. Garneer met de overgebleven koriander.