Vietnamese gegrilde kip met citroengras (Gà Nướng Sả)

Gegrilde kip is altijd lekker natuurlijk, maar dit Vietnamese recept voor gegrilde kip gemarineerd met citroengras is next level!

Lekkere frisse gegrilde kip! Het is om soms van te dromen als het aan ons ligt. Vooral als het de smaak van citroen heeft en op de bbq heeft gelegen.

Citroengras is een heerlijk citrusachtig ingrediënt, dat veel wordt gebruikt in de Vietnamese keuken. Hier is het iets minder populair, omdat die harde stengel soms lastig is om mee te koken. Door het fijn te stampen in een vijzel, komen de aroma’s vrij en kun je de stengels gemakkelijk verwerken in een marinade. Deze gegrilde kip (Gà Nướng Sả) is een populair streetfood gerecht, maar je kunt deze ook in restaurants bestellen. 

Serveer de kip met witte rijst of een salade van rijstnoedels met frisse groenten zoals sla, komkommer, munt en koriander. Ook zijn deze kippendijen erg lekker met de Vietnamese moedersaus nước chấm.

Vietnamese gegrilde kip met citroengras (Gà Nướng Sả)

Gegrilde kip met citroengras, het is een gerecht waar je geen genoeg van zult krijgen. In de Vietnamese keuken is het een streetfood, maar dat maakt het misschien nog wel lekkerder!
Nog geen beoordelingen
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 20 minuten
Marineren 8 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vietnamees
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • vijzel of keukenmachine

Ingrediënten
 

  • 400 gram kippendijen
  • 2 stengels citroengras
  • 5 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 1 el suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen
  • ½ bosje koriander

Bereiding

  • Voeg de knoflook en rode peper toe aan de vijzel en stamp tot een grove pasta. Voeg de gember en citroengras toe en stamp weer fijn.
  • Knijp de limoen uit boven de vijzel en voeg de suiker, sojasaus en vissaus toe. Roer goed door en dun eventueel uit met een eetlepel water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de kip in een bak en giet de marinade eroverheen. Hussel goed door tot het hele oppervlak van de kip is bedekt. Laat de gemarineerde kip een nachtje rusten in de koelkast.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de kip in de hete grillpan. Laat 4 minuten sissen tot er mooie grillstrepen ontstaan en de kip weer loslaat van de pan, dan kun je hem omdraaien. Grill de andere kant van de kip tot deze gaar is.
  • Serveer de kip met rijst of met rijstnoedels. Garneer met de overgebleven koriander.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Omeletrolletjes met zpinazievulling
Lees verder

Omeletrolletjes met spinazievulling

Af en toe een vegetarisch recept is perfect ter afwisseling. Deze omeletrolletjes met spinazievulling kun je maken als ontbijt, lunch of zelfs avondeten!
Hete bliksem recept met spekjes
Lees verder

Hete bliksem recept met spekjes

Hete bliksem is zo Hollands als het maar kan zijn, daarom is dit hete bliksem recept zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten. Geniet ervan!