Zelf gluhwein maken
Gluhwein komt uit het midden van Europa en is een heerlijke, verwarmende drank, wat ook nodig is zo hoog in de bergen van ons continent.
Voorbereiding 0 minuten min
Bereiding 30 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Duits
- 1½ l rode wijn
- 6 el suiker
- 2 sinaasappels
- 6 kruidnagels
- 6 kardemompeulen
- 3 kaneelstokjes
- 2 stuks steranijs
Snijd de sinaasappels doormidden en pers beide helften uit in een grote kookpan. Maak met een dunschiller krullen van de schil van de sinaasappel en voeg toe aan de pan. Giet de wijn erbij en verwarm de wijn op een lage stand. Zorg ervoor dat de pan nooit aan de kook raakt, dan verdampt de alcohol uit de wijn.
Voeg de suiker, kruidnagels, kardemom, kaneel en steranijs toe en roer door. Laat de wijn voor minimaal 20 minuten verwarmen zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef en pas de smaken aan naar wens. Voeg een beetje suiker toe voor extra zoetheid, of een scheutje van je favoriete sterke drank voor meer pit.
Haal de pan van het vuur en schep de sinaasappelschil en specerijen uit de pan. Giet de glühwein in mokken en serveer.