Ga terug

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken blijft toch écht het lekkerst. En gelukkig is het ook heel makkelijk en snel gemaakt.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 5 minuten
Totaal 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 1 portie

Ingredients
 

  • 1 eidooier
  • 1 el citroensap of azijn
  • ½ el mosterd
  • 1 snuf zout
  • 150 ml plantaardige olie

Bereiding

  • Zet een mengkom klaar en voeg daar de eidooier, het azijn of de citroensap, een snuf zout en de mosterd aan toe. Mix goed door elkaar met een garde.
  • Voeg druppel voor druppel de plantaardige olie toe terwijl je blijft roeren met de garde. Voeg het volgende scheutje pas toe als het laatste helemaal is opgenomen.
  • Wanneer de mayonaise dikker wordt kun je steeds een dikker straaltje olie toevoegen. Blijf goed kloppen en breng op smaak met zout en peper. Schep de mayonaise in een weckpot en bewaar voor minimaal een week in de koelkast.