Selling Sunset seizoen 7: wat is nu echt en wat is nu nep aan de serie?

Miljoenen huizen, catfights, over-the-top kleding én drama. Selling Sunset seizoen 7 is the bingen op Netflix en daar is net een extra uitzending bijgekomen!

Het zonnige Los Angeles, over-the-top outfits, veel drama en vooral heel veel villa’s: dé perfecte combinatie voor weer een heerlijk seizoen ‘Selling Sunset’ op Netflix. Want zeg nu eerlijk, stiekem genieten we toch allemaal van een kijkje in het huis en het leven van iemand anders? Vooral als het om de – inmiddels – sterren van ‘Selling Sunset seizoen 7’ gaat.

En dit nieuwe seizoen, wat al sinds 3 november te streamen is, stelt niet teleur. De glamour, de drama, outfits en de huizen zijn groter dan ooit. Dus ben je een fan van de serie, dan heb je het seizoen waarschijnlijk al twee keer van voor tot achter uitgekeken. En, daar is sinds gisteren een speciale aflevering van maar liefst 1 uur en 20 minuten bijgekomen: ‘Selling Sunset, the reunion’. Queer Eye presentator Tan France kijkt met de gehele cast terug op het seizoen en neemt absoluut geen blad voor de mond. Of het nu om de vete tussen Chrisell en Nicole gaat, die duidelijk nog niet is bijgelegd, of om de catfight tussen Bre en Chelsea. Alles wordt besproken!

Maar misschien nog het meest interessante aan alles is de vraag: wat is nu echt aan Selling Sunset en wat is nu nep? Tijdens de reünie aflevering krijgen we voor het eerst een oprecht inkijkje in de wereld die ‘Selling Sunset’ heet.

De top van Los Angeles

Voor degene die de serie ‘Selling Sunset’ nog niet heeft gezien, get ready want er gebeurt een hoop. En ‘Selling Sunset seizoen 7’ is geen uitzondering. In de realityserie volgen we een aantal vrouwelijke makelaars die allemaal werken bij The Oppenheim Group (van de Oppenheim tweelingbroers Jason en Brett). Een makelaarskantoor dat huizen verkoopt voor de ‘happy few’ in LA. En, met de top bedoelen we echt dé top. Zo verkopen ze huizen aan grote sterren als Harry Styles, Meryl Streep en Orlando Bloom. Maar ook aan rijke zakenlui die ‘even’ een vakantiehuisje in de Hills van LA zoeken voor een paar miljoen. 

De huizen die worden verkocht gaan niet voor minder dan zo’n 5 miljoen dollar over de toonbank. Het duurste huis dat The O-group heeft verkocht is 35,5 miljoen dollar en het duurste huis dat ze in verkoop hebben is 75 miljoen dollar! De villa’s zijn voorzien van talloze kamers zoals negen badkamers, een bioscoop, een garage met plek voor 15 tot 30 auto’s, een wijnkelder, een basketbalzaal, enorme keukens (waar de eigenaren zelf natuurlijk niet in koken) met meerdere koelkasten, talloze slaapkamers, een aparte bar, sauna en nog veel veeeeel meer.

Uiteraard komt er geen enkel huis voorbij zónder zwembad of uitzicht over de skyline van LA. Je begrijpt, je kijkt je ogen uit tijdens het bingen van deze serie.

The O-group

De makelaars die we volgen in ‘Selling Sunset’ mogen zelf ook niet klagen over hun vermogen. De commissies die de dames ontvangen na de verkoop van een huis zijn echt bizar. Zo ontvangen ze standaard 2,5 procent commissie. Reken maar uit op een huis van 35,5 miljoen dollar. En, elk verkocht huis wordt gevierd met het luiden van, de inmiddels, welbekende kantoor bel. Het glamoureuze leven van de makelaars is om van te smullen. Dure auto’s, over-the-top outfits (even serieus wie gaat er zo gekleed naar kantoor?!), een liefdesleven in de spotlights en áltijd op stiletto’s.

De serie is niet alleen vermakelijk om de fantastische huizen, maar stiekem genieten we net zo hard van alle drama rondom de makelaars. De competitie onderling is te voelen en er wordt een hoop over elkaar geroddeld. Hebben ze ruzie? Dan wordt er niet rustig met elkaar gepraat, het loopt altijd uit op een fiasco. Geloof ons, de drama wordt steeds meer, hoe verder je bent met kijken. 

Selling Sunset seizoen 7

Door alle drama hebben we al veel makelaars zien komen en gaan. Dit seizoen nemen we helaas afscheid van Heather Rae Young en Maya Vander. In seizoen 7 volgen we uiteraard nog wel de Oppenheim-broers, Mary Fitzgerald, Chrishell Stause, Amanza Smith, Emma Hernan, Chelsea Lazkani, Nicole Young en Bre Tiesi. Dat belooft weer veel drama.

Drama die tijdens de reunie uitzending van anderhalf uur (deels) wordt uitgepraat. Maar het interessante aan de reünie uitzending zijn vooral ook de kijkersvragen die worden gesteld. En los van de vele vragen over de verschillende intriges, zitten er ook een paar vragen tussen over of de vrouwen nu ook echt huizen verkopen, of dat het allemaal nep is. En daar komen interessante antwoorden op. 

Wat blijkt, ja The O-group en haar makelaars zijn 100% echt. Sterker nog, door hun inmiddels verworven sterrenstatus krijgen de vrouwen ook veel fans die bezichtigingen proberen in te plannen, alleen maar om hun favoriete makelaar te ontmoeten. En dat is niet het enige. Er zijn nog veel meer ontboezemingen die we dankzij de reünie uitzending te weten komen. Zet je bak popcorn dus maar klaar voor het weekend, het is vanaf vanavond alleen nog maar ‘Selling Sunset’ wat de klok slaat!

Alle seizoenen van ‘Selling Sunset’ zijn te zien op Netflix, inclusief die heerlijke reunie uitzending! Heb je alles al gezien? Kijk dan ook de ‘Selling Sunset’ spinoff ‘Selling The OC’ waar binnenkort een derde seizoen van uitkomt.
Dit vind je misschien ook leuk