Zo maak je perfect geroosterde courgette

Geroosterde courgette komt vaak niet uit de pan zoals je het het liefste zou willen. Slap, zompig en smakeloos. Maar met dit recept is dat verleden tijd!

Zo heb je geroosterde courgette nog nooit geproefd. De wereldberoemde chef Thomas Keller heeft in Masterclass zijn methode gedeeld voor de perfecte gekarameliseerde courgette. En dit is hoe je dat doet!

Door zijn methode is je courgette nooit meer zompig, maar wél heel lekker zacht. Als je deze basisbereiding aanhoudt, kun je variëren met alle toppings die je maar kunt bedenken. Wij serveren het met labneh en pistache.  

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • zeezout
  • zonnebloemolie

Voor de toppings:

  • 80 gram pistachenoten
  • 500 gram labneh
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 citroen, rasp
  • 1 el sumak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de courgette in de lengte en kerf de gesneden kant in met een ruitpatroon. Strooi zout op de ingekerfde kant van de courgette. Laat de courgette 15 minuten staan om vocht te onttrekken. Dep de courgette droog met keukenpapier.

Giet genoeg olie in een ovenbestendige koekenpan om de bodem te bedekken en laat heet worden op middelhoog vuur. Leg de courgette met de gesneden kant naar beneden in de pan. Bak voor ongeveer 5 minuten, tot hij mooi bruin is, maar niet verbrand.

Zet de hele pan met de courgette in de oven. Rooster gedurende 25 minuten tot de courgette zacht is.

Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze daarna in grof. Smeer de labneh op een mooie schaal en leg de courgettes erop. Strooi de pistachenoten, bieslook en citroenrasp over de courgettes. Maak af met de sumak. 

Dit vind je misschien ook leuk
Sheperds pie recept
Lees verder

Sheperd’s pie recept

In Groot Brittannië wordt het traditioneel op een zaterdag gegeten, maar wij eten dit Sheperd’s pie recept gewoon lekker vanavond!
Griesmeelpudding met rode vruchtensaus
Lees verder

Griesmeelpudding met rode vruchtensaus

Griesmeelpudding is een Hollandse favoriet die nooit verveelt. Vooral niet met zo’n frisse rode vruchtensaus. En surprise, het is hartstikke makkelijk te maken!