Dit is één van mijn favoriete simpele weekend ontbijtjes, wat ik vaak maak als ik nog pico de gallo over heb van de avond ervoor.
Het zuur van de limoenen snijdt enorm lekker met de boterige croissants en door de chipotle saus wordt er nóg een diepere laag aan smaken toegevoegd. Dit gecombineerd met een perfect gebakken knapperig ei, en je bent op weg naar een geweldig weekend.
Wat is pico de gallo?
Een pico de gallo is een Mexicaanse saus of salsa van tomaten, uien, verse pepers en lekker veel limoensap. Het is pittig, fris én heel verslavend.
Ingrediënten
- 4 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 1 jalapeño peper, fijngehakt
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- 2 limoenen
- 4 eieren
- 4 croissants
- 4 el chipotlesaus
Bereiding
Begin met het maken van de pico de gallo. Voeg de tomaten, ui, jalapeño en koriander toe aan een mengkom. Knijp de limoenen uit boven de kom, breng op smaak met zout en mix goed door elkaar. Zet de pico de gallo voor een half uur in de koelkast om te marineren.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut zonnebloemolie. Laat de olie goed heet worden en breek de eieren in de pan, breng op smaak met zout en peper. Bak de eieren tot het eiwit is gestold en de randjes bruin en knapperig zijn, maar het eigeel nog vloeibaar is.
Snijd de croissants door de helft en besmeer met een eetlepel chipotlesaus. Leg het knapperige gebakken ei op de croissant en schep de pico de gallo eroverheen.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.