Een romantisch weekend weg in eigen land

Wil je deze week nog een romantisch weekend weg voor Valentijnsdag? Dan heeft onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans drie heel bijzondere plekjes voor je!

Gisteren was het Valentijnsdag, de dag waarop we de liefde vieren. Maar hoogstwaarschijnlijk zijn de meesten van jullie er niet aan toegekomen, omdat het een doordeweekse werkdag was. Tijd dus om een romantisch weekend weg te plannen voor je grote liefde.

Bij een romantisch weekend weg denken we meteen aan Parijs, Rome of Milaan. Toch hoef je niet zo ver te reizen om er even romantisch tussenuit te kunnen. Er zijn gelukkig voldoende plekken in Nederland waar we uit kunnen rusten. En, dan is er maar één iemand die weet waar je moet zijn: Marleen Brekelmans, van Bijzonderplekje.nl, heeft de beste tips voor een romantisch weekend weg op een rijtje gezet voor ons.

Wegdromen onder de sterrenhemel

Het begint natuurlijk allemaal met de keuze die je maakt voor de plek waar je wilt ovenachten. De één droomt van een luxe hotel, de ander van een bed and breakfast. Ikzelf hou meer van de bijzondere plekjes waar niemand lijkt te komen, maar die een blijvende indruk achterlaten. Je weet wel, van die plekken waar ze alle aandacht voor je hebben, een bijzonder ontbijtje voor je maken of een bubbelbad in de tuin hebben waar je weg kunt dromen onder een sterrenhemel. Zie je het al voor je? Vraag is dus, wat is voor jou het toppunt van romantiek?

Misschien is een romantisch weekend weg voor jou wel een lange wandeling langs de kust, om vervolgens niet weg te hoeven omdat je in een strandhuisje verblijft. Of is slapen in het bos juist jouw idee van een romantisch uitje? Bepaal waar jij het liefste wakker wordt, voordat je verder kijkt naar wat er allemaal te doen is in de omgeving. In Twente heb ik laatst een bijzondere nacht doorgebracht op een glamping, waar je letterlijk onder de sterrenhemel slaapt. Het heet de Sterrenkubus waar je in een verhoogd bed onder een groot dakraam ligt. En mocht het bewolkt zijn, dan is het plafond boven je bed ook bezaaid met sterren die oplichten. Maar, je kunt ook naar de dichtbij gelegen sterrenwacht gaan waar je met telescoop de ruimte in kunt kijken.

Uitwaaien bij de Wadden

Ben je meer van de zee en de prachtige vergezichten, dan is een romantisch weekend weg naar de Kop van Noord-Holland een geweldige optie. De toerist heeft het hier zeker nog niet ontdekt, dus je kunt je hier helemaal onderdompelen in het lokale leven. Vlakbij de Afsluitdijk en de Waddenzee vind je een bed and breakfast genaamd: Leuk! Slapen. Het is hier heel huiselijk, warm én vooral oergezellig. Eigenaresse Ratna heeft het helemaal naar eigen smaak ingericht en dat merk je aan alles.

Had ik het al over het uitzicht gehad? Als je naar de Afsluitdijk loopt heb je echt een prachtig uitzicht over de Waddenzee en als het niet bewolkt is kun je zelfs de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling zien. Maak je een romantische avondwandeling, dan kun je het licht van vier verschillende vuurtorens zien. Echt, Hollandser wordt het niet! Overigens kun je ook gewoon in het B&B blijven en samen tijd doorbrengen in de hot tub.  

Romantisch weekend weg in Roermond

Ben je niet van de wind, de zee of de eilanden, dan kun je ook naar het zuiden van Nederland gaan. Limburg om precies te zijn. In Roermond kun je een decadent romantisch weekend weg doorbrengen bij B&B N10. En als je het interieur van deze plek ziet snap je waarom ik het ‘decadent’ noem. Het is romantisch, chic, design én historisch. Als je hier binnenkomt voelt het een beetje als het boek ‘De Stille Kracht’ van Louis Couperus. Het glas in lood, de houten plafonds, het weelderige behang met tropische taferelen. Alles klopt aan deze plek.

En, je zit bij B&B N10 midden in de stad. Dus, ben je niet van de stille omgevingen dan is dit de perfecte plek. Overdag lekker shoppen, ’s avonds romantisch uit eten en daarna terugkomen in een oase van luxe én rust. Dat is kort omschreven hoe je weekendje weg hier eruit kan zien. Je zit in een historisch pand uit het midden van de 19e eeuw en zo voelt het ook als je binnen bent. Toch is het ook heel modern en voorzien van alle luxe die je je kunt bedenken. Vooral de suite B&B N1 is heel bijzonder. Als je hier ’s avonds in bed ligt en naar het houten plafond kijkt weet je niet wat je ziet. De kleur is prachtig, maar de versieringen…die zijn adembenemend mooi!

Kortom, keuze genoeg voor een heerlijk romantisch weekend weg. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd waar jullie naartoe gaan. Laat het me weten via de Zin in Koffie Facebook pagina of het Instagram account. En, als je nog meer inspiratie nodig hebt dan kun je hier nog meer bijzondere plekjes vinden waar je kunt boeken. Veel plezier alvast!

Dit vind je misschien ook leuk