Dagje spa wellness, dit zijn de leukste plekken

Ons land kent heel veel heerlijke spa wellness plekken waar je lekker kunt ontspannen. Maar voor een bijzonder dagje spa heeft Marleen deze plekken uitgezocht.

Probeer je het voor te stellen: een heerlijk bubbelbad waar de stoom vanaf komt, terwijl je geniet van de frisse buitenlucht. Een dagje spa wellness heb je wel verdiend! We zijn het jaar druk begonnen, het weer is slecht én we kunnen allemaal wel een dagje opladen en relaxen gebruiken.

Vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, van Bijzonderplekje.nl, heeft deze week vijf heerlijke spa wellness plekken uitgeprobeerd waar je dit weekend echt even tot rust kunt komen. Jezelf verwennen, ontspannen én genieten van wat me-time. Van de Betuwe tot de Beemster, het zijn unieke plekjes die je waarschijnlijk niet zo snel zou zijn tegengekomen.

Onspannen in de Betuwe

We beginnen in Gelderland. Hier, midden in de Betuwse weilanden, ligt de wellnessboerderij Betuwsch Badhuys. Het is een kleine, intieme boerderij met sauna’s, beautybehandelingen, massages en gezond eten. Maar, wat het vooral zo bijzonder maakt is het uitzicht over de landerijen, de boomgaarden en met een beetje geluk ook de dieren die over het land struinen. Alhoewel ze nu in de winter waarschijnlijk allemaal op stal staan.

Overigens is deze boerderij niet het enige wat de eigenaresse Vera heeft opgezet. Als je er namelijk een lang spa wellness weekend van wilt maken, dan kan dat ook. Je kunt in de boerderij overnachten, of als je met een vriendinnenclubje komt, kun je ook boeken bij een B&B in de buurt.

Dagje spa wellness in Brabant

In Hoogeloon in Brabant ligt NatuurSpa. Jan en Gerrie hebben deze spa én B&B opgezet en dat merk je aan alles. Het is een heel gastvrije plek waar je je meteen op je gemak voelt. En dan moet je nog beginnen met de de spa wellness behandelingen. Je kunt stomen in het hooi, lekker wegdromen in een bad met prachtig uitzicht én ze hebben natuurlijk ook een heerlijke sauna waar je echt even tot jezelf kunt komen.

De B&B is net zo ontspannen als de spa. Alles ziet er prachtig zen uit. Een mooie mix van oud en nieuw, want ze hebben de oude elementen bewaard, terwijl de kamers ook voorzien zijn van alle moderne gemakken. Oh ja, die bedden! De bedden zijn zooo comfortabel, met zacht Egyptisch katoen waar je op slaapt. Het is gewoon echt heerlijk hier.

Stomen aan de Vecht

Als je nog nooit in Dalfsen bent geweest dan heb je nu een goed excuus om eens te gaan. Het dorpje zelf is al heel verrassend en dan hebben ze ook nog De Oeverhorst. Een dagje spa wellness hier is echt een ervaring. Het ligt aan de rivier de Vecht, wat adembenemend mooi is. En de spa zelf is luxe, comfortabel én heel ontspannend. Ze hebben een privé sauna, een massagebad, een douche met stoomcabine en ja, je kunt buiten in het bubbelbad liggen. Lekker warm, terwijl het om je heen rond het vriespunt is. Het is een beetje alsof je in IJsland zit!

Baden in historie

Je hebt misschien wel eens een fort bezocht, gewoon om wat historie op te snuiven. Maar, heb je er ook wel eens een spa wellness behandeling gehad? Dat kan in de Beemster, in Noord-Holland, bij Fort Resort Beemster. Geen kleinschalige locatie, zoals de andere spa locaties, maar wel heel erg bijzonder. Het is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en is prachtig gerenoveerd. Het heeft sauna’s, bubbelbaden, yoga én kruidenbaden. Ze hebben zelfs een eigen strand en een eiland waar je in een hangmat kunt liggen.

Landelijke wellness op de Veluwe

Terug richting de Veluwe. Hier ligt een echte hoeve, die is omgebouwd tot spa wellness boerderij en bed and breakfast. De Rijsgaardhoeve ligt in Elburg, in bosrijk gebied. De schaapskooi is omgebouwd tot een wellness, terwijl de rest van de hoeve een B&B is. De spa wellness heeft een sauna, een modderbad, een houtgestookte tobbe én oma’s kruidenkeuken. Deze laatste is geen eetgelegenheid, maar een sauna met de geurige aroma’s van lavendel, sinaasappelbloesem of rozemarijn.

Kortom, vijf plekken in Nederland die écht de moeite waard zijn om te bezoeken, als je op zoek bent naar een dagje spa wellness voor jezelf of je vriendinnen. Jullie hebben het verdiend! 😉

Dit vind je misschien ook leuk