Weekendje weg op de Veluwe: duurzaam, sfeervol én uniek

Lekker een weekendje weg in eigen land? De Veluwe is volgens Marleen de perfecte plek. Vooral bij vakantiehuis De Merel in Otterlo.

Ondanks dat het herfstige weer ons niet altijd stimuleert om naar buiten te gaan, biedt de natuur in de herfst ook heel veel moois. Dat vraagt om een heerlijk ontspannen weekendje weg in eigen land.

De bladeren vallen van de bomen in de meest prachtige kleuren en paddenstoelen bedekken de grond in het bos. Dan is er in Nederland geen betere plek om dit te bewonderen dan de Veluwe. Vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, van Bijzonderplekje.nl, tip daarom deze week een wel heel bijzonder plekje in Otterlo: Vakantiehuis De Merel.

Ervaar een oase van rust

Ontspannen door aan de drukte te ontsnappen kan nergens beter dan op de Veluwe. Als wij aan de Veluwe denken, dan denken we namelijk gelijk aan rust. De uitgestrekte natuur zorgt voor een oase van rust. Daarom tipt Marleen ons dit bijzondere plekje op de Veluwe. Want volgens Marleen denken wij vrouwen soms te weinig aan onszelf en blijven we maar doorgaan. En, soms helpt het dan om even je vertrouwde omgeving achter je te laten en erop uit te gaan. Met je partner, met een goede vriendin of misschien gewoon lekker alleen.

Als Marleen één plek mag aanwijzen voor een nachtje of weekendje weg op de Veluwe dan is het Vakantiehuis De Merel in Otterlo. Naast de bossen rondom het huis ligt de entree van Nationaal Park De Hoge Veluwe op slechts twee kilometer afstand. Ontdek de bossen, zandverstuivingen en heidevelden op de Veluwe door een heerlijke wandeling of fietstocht. Fiets bijvoorbeeld naar de Ommuurde Tuin in Renkum. Zo ervaar je meteen de oase van rust op de Veluwe.

Wij vrouwen denken nog altijd veel te weinig aan onszelf. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Duurzaam en zelfgemaakt (t)huis

Genieten van de natuur gaat vanzelf in De Merel. Het huis staat op een groot bosperceel met uitzicht op het weiland en het bos. Hiermee heb je direct toegang tot het bos voor een heerlijke wandeling. Genoeg gewandeld of gefietst? Ga dan een dagje winkelen in Arnhem of Apeldoorn. Ben je met de (klein)kinderen op pad? Dan is Watermuseum Sonsbeekpark een aanrader! 

Zit het weer een beetje tegen? Dan kun je nog steeds genieten van de natuur binnenshuis. Door de vele grote ramen lopen binnen en buiten soepel in elkaar over. Zo voel je de natuur en de omgeving ook echt binnenshuis. In het interieur en de architectuur van De Merel is veel gebruikgemaakt van hout, beton en natureltinten. Dit past perfect bij de omgeving en is ook nog eens duurzaam.

Het huis is door twee broers zelf gemaakt en het ontwerp door een architect uit Otterlo. Dit maakt het voor Marleen een extra bijzonder plekje: “Door al die liefde en het samen bouwen aan iets moois voelt het huis als een thuis”, vertelt Marleen.

Wil je meer ontdekken over Vakantiehuis De Merel in Otterlo? Bekijk dan alle informatie op Bijzonderplekje.nl
Dit vind je misschien ook leuk