Wat kijkt Eline dit weekend? Irish Wish met Lindsay Lohan!

De nieuwe Netflix-film Irish Wish met Lindsay Lohan is uit, dus onze Eline zit natuurlijk klaar om te kijken. Dat wordt wegzwijmelen geblazen!

We kunnen er niet omheen: Irish Wish is de nieuwste romcom-film op Netflix die vanaf vandaag te zien is. En als Lindsay Lohan ergens in speelt, dan is onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig de eerste die op play drukt! Wij weten dus waar Eline dit weekend uithangt.

Romantische liefde, onmogelijke situaties én natuurlijk een happy end die we niet aan zagen komen (grapje, we zagen het van mijlenver aankomen, maar dat maakt romcoms nu juist zo leuk om naar te kijken!). Al deze ingrediënten zitten in de nieuwe Netflix-film ‘Irish Wish’ met Lindsay Lohan. Heerlijk dus voor een weekendje bankhangen en ontspannen, want je zult zeker niet teleurgesteld zijn.

Irish Wish (Netflix)

Lindsay Lohan maakte in 2022 al haar ‘film comeback’ via Netflix met de kerstfilm ‘Falling for Christmas’. Een enorme hit, maar laten we eerlijk zijn, niet bepaald Oscar-waardig. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet, want entertainment is entertainment en je heel erg vermaken met een leuke, romantische, lieve film is meer dan okay! Actrice Lindsay Lohan is inmiddels de ongekroonde koningin van de vermakelijke films en haar nieuwste prestatie op dat vlak is dus ‘Irish Wish’, die vanaf vandaag op Netflix staat.

De titel suggereert het al, het verhaal speelt zich af in Ierland. Maddie gaat hier naartoe om als bruidsmeisje haar beste vriendin bij te staan, die in het huwelijk treedt met…jawel, Maddie’s grootste liefde. Ze heeft zich hierbij neergelegd, maar doet enkele dagen voor de ceremonie een wens. Ze wenst het onmogelijke: trouwen met Paul Kennedy (gespeeld door acteur Alexander Vlahos). Het universum beantwoord haar wens, want wanneer ze de volgende dag wakker wordt blijkt ze de bruid te zijn in plaats van haar bestie Emma (gespeeld door Elizabeth Tan).

Moraal van het verhaal

Dit kan natuurlijk niet goed aflopen, want ze komt er al snel achter dat zij én het universum er compleet naast zitten. Maar wat nu? Haar soulmate blijkt totaal iemand anders te zijn en vraag is: is ze nu te laat of kan ze het tij nog keren? Ik denk haar ranking in de film top 10 op Netflix zeker. Ze moet de concurrentie aan met de film ‘Damsel’ van Millie Bobby Brown, maar ik vermoed dat ze die strijd glansrijk gaat winnen. De film is vrolijk, lief en natuurlijk oer-romantisch. Dat is het recept voor succes als je het mij vraagt! Al helemaal met Lindsay Lohan in de hoofdrol.

De Joodse Raad (NPO1)

Sinds zondag 10 maart is de nieuwe EO dramaserie ‘De Joodse Raad’ gestart. En wow, wat een serie is dit! Niet alleen het verhaal is indrukwekkend, ook de cast bestaat uit de grootste acteertalenten die we in Nederland hebben. Pierre Bokma, Monic Hendrickx, Jack Wouterse en ga zo maar door. Het vertelt het verhaal over de deportatie van joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In geen ander Europees land zijn er, verhoudingsgewijs, zoveel joden gedeporteerd en vermoord als uit Nederland. Dit werd vooral mogelijk werd gemaakt door de Nederlandse autoriteiten, die vanaf dag één van de bezetting meewerkten.

De Joodse Raad, die door de bezetter werd opgericht, fungeerde als een contactorgaan met de joodse gemeenschap in Amsterdam. De 5-delige serie laat zien welke onmogelijke keuzes deze Joodse Raad had en wat de gevolgen waren van deze keuzes binnen de joodse gemeenschap. Het is hartverscheurend, indringend én echt een absolute aanrader om te kijken. Nog steeds, of misschien meer dan ooit, is het belangrijk om deze verhalen te vertellen en de EO doet dat met heel veel overgave en integriteit. Het is natuurlijk geen gezellige romcom zoals ‘Irish Wish’, maar het is in mijn ogen wel echt een must see!

Death and Other Details (Disney+)

Het is een soort Agatha Christie roman over Hercules Poirot, maar dan op z’n Amerikaans. Acteur Mandy Patinkin (bekend van oa. ‘Homeland’) speelt detective Rufus Cotesworth, die samen met zijn protegé Imogene (gespeeld door Violett Beane), te maken krijgen met een moord op een cruiseschip in de Middellandse Zee. Het schip is overladen met rijke en machtige passagiers, maar één van hen is een moordenaar. Vraag is alleen wie?

De serie is al sinds januari te bekijken op Disney+ maar moest even op stoom komen. En yes, stoom heeft het zeker. De serie is prachtig vormgegeven met ouderwets aandoende sets en styling. Het ademt Hercules Poirot uit, in maar speelt zich af in onze moderne tijd. Een geweldige combinatie die de serie echt de moeite waard maakt om naar te kijken. Dus, als je vanavond de ‘Irish Wish’ bekeken hebt, kun je zaterdag aan ‘Death and Other Details’ beginnen en dan rond je het weekend af met een nieuwe aflevering van ‘De Joodse Raad’. 

Dit weekend hoef je de deur niet meer uit. Veel kijkplezier alvast!

Bron foto: Patrick Redmond / Netflix

Dit vind je misschien ook leuk