WAARSCHUWING: Na het zien van deze Netflix serie ben je gebroken!

Netflix serie ‘One Day’ beheerst het nieuws, want letterlijk niemand houdt het droog bij deze versie. Ook onze Eline de Ruig kon haar tranen niet inhouden.

Sinds de première op 8 februari staat de nieuwe Netflix serie ‘One Day’ onafgebroken op nummer 1 in Nederland en eigenlijk ook wereldwijd. Niemand raakt erover uitgesproken en iedereen zegt hetzelfde: dat einde, dat heeft me compleet gebroken!

En, ook onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig komt er maar niet overheen: “Ik wil voor vrijdag echt ff een artikel maken over One Day. Wat een geweldige serie! Ben nog aan het huilen!!!” appte ze ons van de week op de redactie. Dus Eline, kom maar op. Waarom moeten we dit weekend ‘One Day’ gaan bingen?

Om te huilen zo goed!

Ik ga het jullie precies uitleggen, maar ik waarschuw jullie nu alvast: als je eenmaal aan deze serie begint kun je NIET stoppen en je gaat gegarandeerd en doos tissues leeg janken bij het einde. Oh, dat einde! Dat einde heeft me echt compleet gebroken achtergelaten. Maar ik ben dus niet de enige, want het is inmiddels een soort wereldwijd fenomeen geworden. Onder de trailer van de serie op YouTube lees je alleen maar comments van mensen die hun leven, na het zien van alle afleveringen, nog eens goed onder de loep nemen en hun tranen niet hebben kunnen bedwingen.

Het begon allemaal in 2009 met een boek van de Engelse schrijver David Nicholls. Hij schreef tot nu toe slechts 5 boeken en de meest bekende werd meteen ‘One Day’. Niet zo raar dus dat er binnen twee jaar na het uitkomen ook meteen een film van is gemaakt, met in de hoofdrol niemand minder dan actrice Anne Hathaway. Ook de film werd een hit en zorgde toen al voor veel gebroken harten. Toch kreeg de film, waar de auteur van het boek ook het scenario voor schreef, veel commentaar omdat het verhaal eigenlijk niet in anderhalf uur gepropt kon worden.

Netflix serie van het boek

En nu is er dan een serie. Eigenlijk is het een nieuwe poging van David Nicholls, die nu ook als producent op de serie zit, om het originele verhaal tot z’n recht te laten komen op beeld. Dit keer dus geen film van anderhalf uur, maar een serie van maar liefst 14 afleveringen! Dat klinkt als een heel lange zit, maar je zult zien dat je er doorheen vliegt én dat je eigenlijk niet wilt stoppen. Missie geslaagd dus voor David Nicholls. Toch stopt het op een gegeven moment en één ding is nu al zeker, er komt geen tweede seizoen.

Dit keer ook geen Anne Hathaway en Jim Sturgess in de hoofdrollen, maar actrice Ambika Mod en acteur Leo Woodall. En de oplettende kijker weet natuurlijk meteen wie Leo Woodall is. Menig vrouwenhart (en waarschijnlijk ook mannenhart) ging al sneller kloppen toen we hem zagen in de HBO hitserie ‘White Lotus seizoen 2’. Hierin speelde hij de rol van Jack, het nogal problematische neefje van de rijke Quentin. Hij heeft nog maar zeven film- en serietitels op z’n naam staan, maar is nu al enorm in trek. Zijn het die dromerige ogen? Of is het die lach? Als het aan mij ligt is dat niet het enige, hij is ook gewoon een fantastische acteur!

Onmogelijke liefde

De Netflix serie ‘One Day’ gaat over Emma en Dexter, twee totaal verschillende persoonlijkheden die een onmiskenbare band blijken te hebben. Ze ontmoeten elkaar op de universiteit waar ze vier jaar lang studeerden, maar elkaar nooit ontmoette. Dat verandert op de laatste avond van hun afstuderen, voordat hun wegen scheiden. Dexter komt uit een rijke familie en weet niet wat hij met z’n toekomst wil. Emma komt uit een gewoon gezin, is een hardwerkende student én wil de wereld veranderen.

Dat er een sterke band is, is na één nacht heel duidelijk. Toch besluiten ze vrienden te worden en hun eigen weg te gaan. Wel spreken ze af elkaar ieder jaar op 15 juli – de dag van hun afstuderen – te ontmoeten om te zien waar ze staan in het leven. Door de jaren heen beginnen ze steeds verder uit elkaar te groeien, maar er is iets wat hen toch steeds weer bij elkaar brengt en wat hen blijft achtervolgen.

Lovende kritieken

Ik kan niet anders zeggen dan dat je de serie gewoon moet gaan kijken. Stel het niet langer uit (knipoog naar die mensen die de serie al gezien hebben en de referentie van deze opmerking snappen!) en begin er dit weekend aan. Iedere aflevering is ongeveer een half uur, dus heel lang doe je er uiteindelijk niet over. En nogmaals, ben je eenmaal begonnen dan wil je echt niet meer stoppen.

Maar, ik ben niet de enige die alleen maar lovend kan zijn over deze Netflix serie. Op IMDb.com krijgt de serie nu al – na meer dan 15.000 stemmen – een 8.2 wat echt ongekend hoog is voor een productie op deze website. En ben je helemaal geïnspireerd geraakt en wil je de gelijknamige roman ‘One Day’ van David Nicholls ook nog gaan lezen? Ga dat ook gewoon doen! Het is een absolute aanrader, ook als je de film of serie inmiddels al gezien hebt. 

Bekijk hieronder de trailer

Bron foto: Netflix

Dit vind je misschien ook leuk