Herfsttekeningen maken met glansmarkers

Het is herfst en daar horen dan ook herfsttekeningen bij die we zelf maken met glansmarkers van edding. Dat brengt de warme sfeer van dit seizoen in huis.

Het is, volgens mijn moeder, officieel herfst wanneer de houtkachel weer aan kan. Zo weet je dat het herfstseizoen dan echt is aangebroken. En daar horen mooie herfsttekeningen bij die we zelf maken met glansmarkers.

Met herfsttinten zoals kopen en brons, wordt het hartstikke gezellig in huis. We laten je stap voor stap zien hoe je dat doet. En dat allemaal met wat je buiten kunt vinden.

Inspiratie uit de natuur

Het herfstseizoen zit vol warme kleuren: de goudkleurige bladeren, de oranje ondergaande zon en bruine kastanjes op de grond: het seizoen met een gouden randje. Wil jij het seizoen ook naar binnen halen? Fleur dan je woondecoratie op met inspiratie vanuit de natuur! Neem wat herfstbladeren mee naar huis, pak een kopje thee en leg de bladeren op tafel. Tijd om je creatie te gaan maken!

Wat heb je nodig?

  • decoratie naar keuze, denk aan: metalen borden, terracottavazen of potjes, glazen waxinelichthouders
  • herfstbladeren
  • glanslakmarkers van edding

Herfst op je bord

Het is een simpel trucje: trek een van de herfstbladeren over op je bord of vaas. Houd het blad lichtjes vast en teken de contouren van het blad na met een glanslakmarker, bijvoorbeeld in een mooie koper- of goudtint. Laat daarna je bord of vaas even staan en laat het goed drogen.

Met de edding glanslakmarker in goudkleur kan je nu het patroon van het blad tekenen. Dit geeft een heel warm effect. Om het echt af te maken breng je met de zwarte glanslakmarker schaduweffecten aan op de contouren. Zo haal je de herfst in huis!

Tekenen tijdens Kreadoe 2023

Wil jij nog meer creatieve tips? Doe dan mee met de geweldige edding workshops bij KreaDoe 2023! Laat je inspireren, bekijk de mooiste producten, ontdek nieuwe technieken of creaties en steek je handen uit de mouwen!

KreaDoe 2023 vindt plaats van 1 t/m 5 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Iedere dag geven edding deskundigen, zoals Anne Kuiper of Carla Kamphuis, live workshops waar jullie bij aanwezig kunnen zijn. Voor slechts € 5,99 kun je meedoen met een workshop en kun je nieuwe technieken leren van je favoriete tekenexpert.

Er zijn nog tickets te krijgen, maar weer er snel bij. Veel workshops zijn al uitverkocht!

Dit vind je misschien ook leuk
Eigen prikbord maken
Lees verder

Je eigen prikbord maken voor 2024

Met het nieuwe jaar komen er ook nieuwe voornemens. Daarom gaan wij nog snel een eigen prikbord maken om deze voornemens een mooie plek te geven!