Zo maak je je eigen advent decoratie met spullen uit de natuur

Advent begint bijna en dan is het het leukste om je eigen advent decoratie te maken, gewoon met spullen uit de natuur die je nu overal kunt vinden.

Maak jij weleens een rustgevende wandeling in het bos? Grote kans dat je materiaal voor het maken van je eigen advent decoratie vindt. Kijk dus volgende keer goed om je heen wat je allemaal aan natuurlijk knutselmateriaal kunt gebruiken. 

Eikels, kastanjes, walnoten, dennenappels en bladeren, ze liggen letterlijk allemaal voor het oprapen. En het leuke is, iedereen kan hier thuis mee aan de slag gaan! Maak er bijvoorbeeld deze sfeervolle advent decoratie mee. Zelf gemaakte decoratie staat altijd prachtig in huis, plus je kunt het samen met kinderen of kleinkinderen maken.  

Wat heb je nodig voor de advent decoratie?

  • walnootdoppen
  • palmblad, droogbloemen en tarwe aren (of vergelijkbare natuurlijke materialen)
  • metalen krans of driehoekig frame
  • buigbaar hobbydraad
  • mondkapje en handschoenen
  • schroevendraaier
  • schilderstape
  • kranten of folie om je werkoppervlak te beschermen
  • edding 5200 permanent spray premium acrylverf
Benodigdheden voor het zelf maken van advent decoratie

Stap 1: Verzamel je materialen en kleuren

Bepaal welke materialen en kleuren verfspray je wilt gebruiken voor dit project. Je kunt variëren om je eigen unieke draai aan de wanddecoratie te geven. 

Stap 2: Voorbereiding voor het spuiten

Voordat je begint met spuiten, dek je je werkvlak af met folie of papier om te voorkomen dat verf op ongewenste plaatsen terecht komt. Schud het busje met edding permanent spray gedurende 3 minuten, zorg ervoor dat je de mengkogels goed kunt horen. 

Verwijder eerst de dop en vervolgens de spuitkop om de bescherming te verwijderen. Gebruik een schroevendraaier om de ring te verwijderen. Om een gelijkmatige dekking te bereiken, spuit je de walnootdoppen op een afstand van ongeveer 25 centimeter. Laat de gespoten walnoten goed drogen.

Doe mee met de edding Feesttekenweken!

Deel jouw zelfgemaakte creaties met edding en maak kans op mooie prijzen.

Stap 3: Spuit de punten van het palmblad wit

Zorg ervoor dat je de verfspray opnieuw schudt als je stopt met spuiten om een gelijkmatige dekking te behouden.

Stap 4: Maak een bosje droogbloemen

Knip de uiteinden van de droogbloemen af en bind ze samen met het buigbare hobbydraad. Bevestig dit bosje aan het metalen frame.

Stap 5: Bevestig de gespoten walnoten

Zodra de verf op de walnoten droog is, gebruik je een hetelijmpistool om de walnotenhelften op strategische plekken aan het frame vast te zetten.

Stap 6: Bevestig het versierde blad aan het frame

Gebruik hobbydraad om het versierde palmblad stevig aan het frame te bevestigen. Zorg ervoor dat alles stevig vast zit voordat je je wanddecoratie ophangt.

Bron: edding.nl

Dit vind je misschien ook leuk
Stap voor stap je eigen tekening maken
Lees verder

Zo zet je stap voor stap jouw creatie op papier

Iedereen is creatief en je creatie op papier zetten is helemaal niet ingewikkeld. Sterker nog, daar hoef je echt geen kunstenaar voor te zijn! Zo ga je stap voor stap aan de slag.